Life, Stiri

Povestea de dragoste absolut tulburatoare a doi frati romani care s-au casatorit si au facut dragoste, nestiind ca sunt rude!

Putini bucuresteni au auzit de varianta damboviteana a povestii lui Romeo si a Julietei. Este vorba de doi tineri, care s-au cunoscut la Paris si s-au casatorit in secret in orasul de pe Sena, iar la venirea in tara au avut parte de surpriza vietii lor.

61574877

Cei care au avut drum prin cimitirul Bellu cu siguranta au dat cu ochii de un maiestuos monument funerar, vechi de mai bine de o suta de ani. Este vorba de locul de veci al familiei Poroineanu, un frumos monument istoric care ascunde o poveste extrem de interesanta si plina de iubire – la fel ca cea a tinerilor din Verona, Romeo si Julieta, dar si la fel de tragica.

Povestea incepe la sfarsitul secolului XIX, cand Constantin Poroineanu, fiul unui mosier renumit din tinuturile Olteniei, pleaca din Romania in Franta, la Paris, pentru a-si continua studiile. Nu degeaba este supranumit Parisul “Orasul Iubirii”: de cum a ajuns aici tanarul mosier s-a indragostit nebuneste de o tanara frantuzoaica.

Aceasta a ramas insarcinata, iar Constantin i-a cerut acordul parintelui sau pentru a se casatori. Tatal sau i-a cerut, insa, sa vina acasa, ca altfel va fi dezamagit. Astfel, tanarul mosier a parasit Parisul, lasand in urma viitorul sau mostenitor.

Dupa ce s-a intors in tara, Constantin a mostenit averea tatalui, iar asa el a devenit la randul sau unul dintre mosierii importanti ai tarii. Tanarul se casatoreste, iar la randul sau el va avea un fiu. Cum oranduiala timpului cerea ca tinerii sa se scoleasca la Paris, si fiul lui Constantin a plecat la Paris.

Istoria se repata, iar fiul sau a intalnit aici o superba frantuzoaica, cu care se casatoreste in secret. Dupa ce a venit acasa cu frumaosa sa sotie, afla cu stupoare ca tanara este chiar fiica tatalui sau, adica… sora sa!

De aici lucrurile pornesc intr-o directie tragica. Cand cei doi indragostiti afla ca sunt frate si sora si decid sa-si puna capat zilelor. Disperat, Constantin a lasat lasa toata averea sa primariei orasului Caracal, iar imediat dupa ce a semnat testamentul, s-a sinucis si el. Sculptorul care a realizat monumental funerar din cimitirul Belllu este artistul Italian Raffaello Romanelli.

61574887