O femeie imbracata in rosu este un adevarat magnet pentru barbati iar cativa psihologi de la Universitatea Rochester din New York au incercat sa demonstreze stiintific acest fapt.

Porti-rosu--Iata-ce-efect-incredibil-are-aceasta-culoare-asupra-barbatilor-

Asadar, ce este in mintea barbatilor atunci cand vad o femeie imbracata in rosu?
Cercetatorii spun ca barbatii asociaza rosul cu ideea de fertilitate, prin urmare, in mintea lor incolteste imediat ideea ca acea femeie este dornica de sex.

Adam Pazda, psiholog la Universitatea Rochester, crede ca totul porneste de la primate. Cand femelele cimpanzeu sunt in perioada lor fertila, nivelul lor de estrogen este extrem de ridicat, iar sangele pompeaza atat de tare incat fata lor devine rosie. Acesta este semnalul pe care masculul il asteapta. Atunci el stie ca poate sa actioneze.
Cercetatorii au efectuat un studiu pe 25 de barbati care au primit mai multe fotografii in care apare o singura femeie, imbracata de fiecare data altfel.

Intrebati daca femeie este interesanta de o partida de sex, acestia au raspuns ca tinuta rosie a femeii le-a transmis ca da.

Psihologul mai spune ca femeile ar trebui sa fie foarte atente atunci cand aleg sa imbrace o haina de culoare rosie. Este posibil sa transmita mesajele pe care nu isi doresc sa le transmita.

„Optand pentru culoarea rosie, o femeie se poate trezi cu tot felul de avansuri cu tenta sexuala, chiar daca nu asta le era intentia”, a declarat psihologul.

Citeste si...
Cât de sexy poţi să fii pentru un bărbat, fără ca tu să-ţi imaginezi asta!