Pompierul
Life

Pompierul ajuns primul la locul tragediei spune care au fost ultimele cuvinte ale printesei Diana

  Atunci când prințesa Diana s-a stins din viață în urma accidentului rutier care a avut loc în Paris, în 1997, Xavier Gourmelon a fost pompierul ajunsla locul tragedieiei acesta a dezvăluit ultimele cuvinte ale printesei Diana.

În urmă cu mai bine de 25 de ani, Xavier Gourmelon a fost unul dintre membrii echipajului de urgență care a încercat să-i acorde primul ajutor prințesei Diana după accidentul petrecut în tunelul Pont de l’Alma din Paris.

Potrivit Daily Star, acesta nu a știut cine sunt victimele accidentului rutier până când n-a ajuns la fața locului. Acesta a dezvăluit, însă, care au fost ultimele cuvinte spuse de prințesa Diana.

”Doamne, ce s-a întâmplat?”, acestea au fost ultimele cuvinte rostite de prințesa Diana după care inima ei a cedat.

Pompierul a precizat, de asemenea, că n-a văzut sânge în jurul ei, ci doar o rană la umărul drept. La scurt timp, însă, ea a intrat în stop cardio-respirator și s-a stins din viață.

”Mașina a fost distrusă și noi a trebuit să ne facem treaba la fel ca la orice accident rutier. Pentru mine, însă, a fost doar un accident rutier banal. Am văzut că avea o rană la umărul drept, dar, în rest, nimic semnificativ. Nu era sânge în jurul ei. Am ținut-o de mână, i-am spus să se calmeze, i-am spus că sunt acolo ca să o ajut. Ea m-a întrebat apoi <>”, a povestit pompierul.

De asemenea, el a mărturisit că nu se gândea că prințesa Diana va avea parte de un asemenea sfârșit.

”Ca să fiu sincer, am crezut că va supraviețui. Din momentul în care am știut că e în ambulanță și că era vie, m-am așteptat să supraviețuiască. Am fost foarte trist să aflu că a murit la spital. Acum știut că avea leziuni interioare serioase. Întreg episodul mă urmărește și acum.”, a mai adăugat Xavier.

Prințesa Diana a murit în urma unui accident rutier

În 2022, se vor comemora 25 de ani de la moartea Prințesei Diana. Lady D și-a pierdut viață pe 31 august 1997. Se afla la Paris și a murit în urmă unui accident de mașînă, șoferul fiind orbit de blițul paparazzilor care o urmăreau.

În timpul vieții, această a trebuit să facă față infidelității soțului sau, Prințul Charles, a indiferenței pe care acesta o arată în public față de ea, dar și presei care încerca în continuu să afle detalii din viață lor privată. S-a luptat cu bulimia, dar și cu depresia post-natală. Acțiunile caritabile au fost evadarea emoțională a Prințesei Diana, care în 1996 a divorțat de Prințul Charles.

De la moartea acesteia, o serie de filme, musicals și expoziții i-au fost dedicate, precum și diferite intervenții culturale.