Avand in vedere masurile dispuse de Primarul General, Gabriela Firea, in cadrul Comandamentului de Iarna, operatorii de salubrizare au actionat pe tot parcursul noptii si in aceasta dimineata cu 358 de utilaje de deszapezire pe arterele principale si pe o parte din arterele secundare, dar si in zona rampelor, pantelor si a podurilor, prin pluguire si imprastiere de material antiderapant.

De asemenea, s-a intervent in toate cele 6 sectoare cu 583 de operatori manuali pentru curatarea statiilor RATB, a gurilor de metrou, a trecerilor de pietoni si a trotuarelor. Potrivit monitorizarilor facute de echipele Politiei Locale a Municipiului Bucuresti, s-a actionat astfel:

Sectorul 1:        –  61  utilaje  / 160 operatori;

Sectorul 2:        –  60  utilaje  / 34 operatori;

Sectorul 3:        –  64  utilaje  / 26 operatori;

Sectorul 4:        –  76  utilaje  / 45 operatori;

Sectorul 5:        –  37  utilaje  / 76 operatori:

Sectorul 6:        –  60  utilaje /  242 operatori;

Facem precizarea ca din momentul declansarii fenomenelor meteorologice si pana in prezent nu au existat probleme privind fluenta traficului in Capitala. In momentul de fata traficul rutier se desfasoara in conditii normale de iarna, fara a exista probleme deosebite, arterele principale sau cele care asigura accesul la institutii de interes public sau social fiind ,,la negru”.

Pe parcursul acestei zile, operatorii de deszapezire vor continua operatiunile de degajare a zapezii de pe arterele din Capitala.

529 de persoane fara adapost, cazate in centrele Municipalitatii

In ceea ce priveste persoanele fara adapost, echipele DGASMB, dar si politistii locali din cadrul Politiei Locale a Municipiului Bucuresti au actionat pe parcursul noptii, in vederea depistarii persoanelor fara adapost care stateau afara in frig.

Astfel, azi-noapte, in centrele DGASMB au fost cazate 529 de persoane fara adapost dupa cum urmeaza: 468 de persoane in Adapostul din Theodor Pallady, 16 persoane in adapostul din Berceni si 45 de persoane in Centrul de Tranzit din Soseaua Viilor. Din cele 468 de persoane cazate la Paladdy, 22 de persoane au fost aduse cu Ambulanta de la spitalele de pe raza Municipiului Bucuresti, iar alte 28 de persoane au fost identificate si aduse de echipele Politiei Locale a Municipiului Bucuresti.

Echipele mobile ale DGASMB monitorizeaza in continuare persoanele care refuza cazarea in centrele sociale si distribuie ceai si supa calda, precum si geci, bocanci, pături.

Reamintim ca Municipalitatea a pus la dispozitia cetatenilor un  Telverde 0.800.800.868 unde acestia pot sesiza eventualele probleme aparute din cauza vremii. Totodata, bucurestenii sunt rugati sa semnaleze la numarul de telefon 021/9524 prezenta pe strada sau in spatiile comune ale blocurilor a persoanelor fara adapost, pentru ca acestea sa fie preluate de Politia Locala si transportate la centrele sociale ale Capitalei.