Life

Plantele de interior – cum să le îngrijești corespunzător pentru a te bucura de o oază de natură în casa ta?

Există destul de puține persoane care nu doresc să își decoreze locuința cu plante de interior, iar la altă extremă persoane care au foarte multe plante de interior. Însa pentru a crea un echilibru și a amenaja locuința într-un stil modern și apropiat de natură alege să te folosești de aceste decorațiuni vii, care îți vor da o stare de bine și care au diferite beneficii pentru tine.

Cum să îngrijești plantele de interior?

Așa cum noi oamenii suntem unici, plantele de interior, fiind organisme vii, au necesități diferite în funcție de specie și în funcție de fiecare plantă în parte. Pentru a asigura necesarul de nutrienți este recomandat să folosești anumite substanțe care să fie adăugate în apa cu care le uzi. Substanțele nutritive sunt de preferat a fi folosite primăvara atunci când plantele au nevoie de o doză de energie pentru a se dezvolta. Unele plante preferă lumina puternică, altele nu au nevoie de foarte multă lumina. Trebuie să acorzi atenție dacă le așezi pe pervaz și ai termopane cu control solar pentru că acesta poate influența cantitățile de lumină și căldură pe care le primește planta. Atunci când ai multe plante iubitoare de lumină te poți gândi să le așezi în balcoane, mai ales dacă ai balcoane sticlă. Acestea se vor dezvolta foarte bine în acest mediu. Este necesar să te asiguri că toate plantele au spațiul necesar și că sunt în ghivecele potrivite ca dimensiune. Unele plante au nevoie de diferite acțiuni de cosmetizare, tundere sau curățare, altele nu doresc să fie deranjate pentru a se dezvolta corespunzător. Există plante care sunt foarte rezistente chiar și la temperaturi foarte scăzute și acestea nu necesită depozitare în locuri speciale pe perioada iernii, însă există și plante care au nevoie de anumite temperaturi și condiții de umiditate. Atunci când alegi plantele pentru locuința ta citește despre fiecare specie pe care o achiziționezi pentru a fii sigur că le îngrijești corespunzător.

În ce încăperi din casa ta se pretează plantele de interior?

În principiu poți să decorezi cu plante de interior orice încăpere din casa ta, atâta timp cât aceasta reprezintă un mediu proprice pentru plantele respective, adică îndeplinește condițiile de temperatură, umiditate și lumină necesare. În plus, este nevoie ca spațiul să îți permită includerea plantelor în decor. Astfel că poți obține decoruri interesante atât în camera de zi, cât și în dormitor, baie sau hol. Plantele rezistente la frig pot sta foarte bine pe terase acoperite doar de pergole, pe toată perioada anului. În afara aspectului lor frumos plantele de interior au și alte funcții, cum ar fi filtrarea aerului sau alungarea insectelor.