Continut Sponsorizat

Parcare Otopeni: reguli esentiale pentru soferi

Indiferent daca esti un sofer incepator sau ai ani de experienta la volan, nu uita niciodata ca regulile de circulatie sunt general valabile si trebuie respectate in permanenta, chiar si atunci cand te afli cu masina intr-o parcare privata, cum ar fi o parcare Otopeni.

Descopera in continuare care sunt regulile de circulatie care se aplica atat pe drumurile publice, cat si in parcarile private de la Aeroportul Otopeni!

  1. Respecta intotdeauna limita de viteza

Chiar daca nu te afli pe drumurile publice, ar trebui sa respecti limita de viteza. Atunci cand intri in parcare din Otopeni vei fi intampinat de un semn de circulatie care iti indica limita de viteza, in cele mai multe cazuri va fi de maximum 30 km/h, dar sunt sanse ca in unele parcari sa fie de 5, 10 sau 15 km/h.

Desi poate simti nevoia sa apesi pe acceleratie atunci cand iesi din trafic, parcarile nu sunt cel mai bun loc in care sa o faci. Pe langa faptul ca spatiul de manevra nu este foarte mare, s-ar putea ca una dintre masinile parcate sa iasa in calea ta sau din spatele masinilor sau stalpilor sa apara pietoni.

Pastrand o viteza de deplasare redusa, ai timp sa reactionezi la eventualele obstacole sau persoane care ti-ar putea iesi in cale.

  1. Atentie la pietoni

Asa cum spuneam, intr-o parcare privata, chiar si in Otopeni, te vei intersecta si cu pietoni, iar acestia au prioritate.

Fie ca se indreapta catre masinile lor sau ca se indreapta spre iesire, este responsabilitatea ta ca sofer sa te asiguri ca ii observi si ca le acorzi prioritatea de a trece in siguranta. Un moment de neatentie poate duce la accidente nefericite, asa ca fii cat mai atent si redu viteza.

  1. Foloseste luminile de semnalizare

Folosirea semnalelor de schimbare a directiei nu este doar pentru drumurile publice. Chiar si atunci cand te afli intr-o parcare din Otopeni, este important sa-i informezi pe ceilalti soferi si pe pietoni despre intentiile tale.

Citește și  Ce impact poate avea smartphone-ul asupra vederii noastre?

Vrei sa ocupi un loc de parcare, sa iesi dintr-unul sau sa faci un viraj? Asigura-te ca semnalizezi inainte. Aceasta este o regula simpla, dar extrem de importanta pentru a preveni confuziile si accidentele.

  1. Respecta marcajele si semnele de circulatie

Chiar daca te afli intr-o parcare Otopeni, nu inseamna ca regulile de baza nu se aplica. Marcajele de pe jos, semnele de stop, cedarea trecerii sau indicatiile de sens unic sunt acolo pentru a organiza traficul si pentru a preveni accidentele si haosul. Daca ignori semnalizarea, nu doar ca poti sa pierzi foarte mult timp, deoarece sunt sanse mari sa incurci traficul, dar te poti pune pe tine si pe altii in pericol.

 

Respectand aceste sfaturi, vei demonstra ca esti un sofer atent si vei evita o multime de neplaceri care pot aparea din neatentie sau graba.

Chiar daca este o parcare privata, regulile de circulatie si de conduita a soferilor raman valabile si ai datoria sa le respecti.

Cei de la Olimpia Airport Parking s-au angajat sa le ofere clientilor locuri de parcare acoperite, moderne, intr-un spatiu perfect organizat, astfel incat sansele ca evenimentele nefericite sa aiba loc sunt minime.

Nu ezita sa iti rezervi locul de parcare la Olimpia Airport Parking – locul unde ordinea este pe primul loc!

blank