Un constănțean a fost condamnat la 1 an și 6 luni de închisoare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului după ce a produs un accident fără victime în timp ce se grăbea să ducă la spital o femeie pe care o găsise zăcând inconștientă.

Ciudatul incident a avut loc vara trecută, într-o zonă izolată. Bărbatul din Năvodari a recunoscut că a băut doi litri de vin în timp ce se afla pe digul de sud al orașului, când a auzit în jurul orei 00.30 mai mulți câini lătrând, iar apoi a văzut prăbușită la pământ o femeie, în stare de inconștiență, scrie Replica de Constanța.

Fără să se gândească la consecințe, Un constănțean a urcat-o pe femeie în mașină și s-a îndreptat spre cel mai apropiat spital.

Pe drum, a încercat să evite un pieton și a intrat cu mașina într-un gard viu, iar la scurt timp la fața locului a ajuns și poliția.

De ce nu a sunat la 112

Întrebat fiind de ce nu a sunat la 112 pentru ca femeia să fie preluată de o ambulanță, bărbatul a spus că locul în care se afla nu are adresă înregistrată și nu știa astfel să explice salvatorilor cum să ajungă acolo, motiv pentru care a decis să o ducă el la spital.

Oamenii legii i-au găsit năvodăreanului o îmbibație alcoolică de 1,80 g/l alcool pur în sânge, i-au întocmit dosar penal, iar pe 10 decembrie 2020 a și fost condamnat.

Instanța a ținut cont de faptul că bărbatul și-a recunoscut fapta și a fost de acord să presteze muncă în folosul comunității timp e 120 de zile, astfel încât pedeapsa de 1 an și 6 luni de închisoare a fost comutată într-un termen de supraveghere de 3 ani.