Life, Stiri

Păpădia, planta medicament!

Iată ce afeţiuni poţi trata şi cum funcţionează

 papadie_56294300

Inca de la inceputul primaverii si pana toamna tarziu, te poti bucura din plin de papadie, despre care se spune ca are puteri vindecatoare. Papadia este bogata in vitaminele A, B, C, D, E si in minerale precum potasiu, calciu, fosfor, fier si sodiu. Iata la ce te poate ajuta!

Sanatatea oaselor. Sursa de magneziu, potasiu, calciu si fier, papadia ajuta la intarirea oaselor, fiind indicata si reumatism, artroza si guta.  De asemenea, papadia contine bor, care favorizeaza cresterea nivelului de estrogen, protejand astfel de osteoporoza.

Atenueaza pistruii Papadia este utila si din punct de vedere cosmetic. Pentru a estompa pistruii, se poate spala fata, de doua ori pe zi, cu un decoct obtinut din 50 g flori de papadie fierte intr-un litru de apa. Acelasi decoct poate fi folosit si pentru combaterea acneei, a furunculozei, a varicelor, a cuperozei si a altor afectiuni dermatice.

Detoxifica organismul Se poate consuma, intre mese, un decoct obtinut din 50 de grame de radacina la un litru de apa. Desigur, in timpul curei de detoxifiere vei elimina din alimentatie carnea grasa, prajelile si dulciurile.

Eficace in tratarea problemelor biliare si hepatice. Calculii de mici dimensiuni pot fi eliminati dupa o cura de o saptamana, in care se consuma zilnic trei pahare de suc de frunze de papadie, pe stomacul gol. Pentru pietrele la vezica biliara, rezultate bune da si ceaiul din frunze uscate. Papadia este un leac recomandat si in bolile de ficat, chiar si in unele cazuri de ciroza. Pentru hepatitele virale de tip A, B si C, se consuma sucul din frunze pe stomacul gol, dimineata si seara, pe o perioada de trei luni.

Se mai pot trata: obezitatea (se beau trei cesti de decoct concentrat pe zi), celulita (timp de sase saptamani, se consuma trei linguri de suc obtinut din frunze de papadie), anemia si scorbutul (se consuma trei cesti de infuzie de papadie, inaintea meselor principale)

blank