OpenAI
IT&C

OpenAI pregătește o mișcare revoluționară. Cipurile, parte din viețile oamenilor

Directorul OpenAI are planuri mărețe pentru următorii ani. Acesta vrea să coordoneze o reformă în sfera industriei semiconductoarelor. Pentru o astfel de mișcare, peste 7 mii de miliarde de dolari ar urma să fie investiți.

CEO-ul OpenAI, Sam Altman, vrea să producă o reformă în industria globală a semiconductorilor. Pentru această inițiativă, afaceristul trebuie să strângă un buget de peste 7 mii de miliarde de dolari.

CEO-ul AI, investiție în industria cipurilor

Altman a ridicat de mai multe ori problema cererii şi ofertei de cipuri care au la bază Inteligența Artificială. Directorul OpenAI spune că acestea ar fi dorite de majoritatea giganților din industrie, însă momentan piața este limitată. De altfel, Altman a subliniat că lipsa acestor dispozitive afectează dezvoltarea OpenAI.

Odată cu proiectul său, capacitatea globală de construire a cipurilor ar putea crește semnificativ. Pentru a implementa o astfel de inițiativă revoluționară, afaceristul negociază deja cu diferiţi investitori. Printre aceștia se numără și guvernul Emiratelor Arabe Unite.

Lipsa cipurilor limitează dezvoltarea AI

Pentru a-și pune planul în aplicare, Altman ar putea avea nevoie să strângă între 5 şi 7 mii de miliarde de dolari. Șeful OpenAI a postat un mesaj pe rețelele de socializare, referitor la acest aspect.


Șeful OpenAI pregătește o mișcare revoluționară. Miliarde de dolari, puși la bătaie

OpenAI

Sam Altman, CEO Open AI. Sursa foto: Instagram

„Lumea are nevoie de mai multă infrastructură de AI – capacitate fabuloasă, energie, centre de date etc. – decât oamenii plănuiesc să construiască în prezent. ”, a scris acesta.

De altfel, Altman consideră că investiția în domeniul semiconductorilor se va reflecta și în competitivitatea economică.

„Construirea unei infrastructuri de AI la scară masivă şi a unui lanţ de aprovizionare rezistent este crucială pentru competitivitatea economică. ”, a adăugat afaceristul.

Șeful OpenAI pregătește o mișcare revoluționară. Miliarde de dolari, puși la bătaie

OpenAI

Inteligența artificială. Sursa foto: Pixabay

Șeful OpenAI a mai investit în acest sector

Altman nu este deloc străin de acest sector. Pe lângă Inteligența Artificială, acesta a mai făcut investiții în semiconductori, însă acestea nu au atins rezultatele dorite.

De altfel, înainte de a fi scos de la conducerea Open AI, pentru o perioadă determinată, afaceristul se afla în discuții cu alți investitori pentru a deschide o companie de cipuri. Firma urma să aibă numele de cod ”Tigris” și să fie un puternic jucător pe piață, concurând cu Nvidia.

blank