OMS ne atrage atenția că pandemia de COVID nu s-a terminat
Actualitate, Featured

OMS ne atrage atenția că pandemia de COVID nu s-a terminat

Organizația Mondială a Sănătății OMS ne atrage atenția printrun mesaj dur pentru țările care ar putea „pretinde” că pandemia COVID-19 s-a încheiat și anunță că o relaxare ar fi dezastruoasă din punct de vedere sanitar.

OMS ne atrage atenția printrun mesaj si ne avertizează că nicio ţară nu poate „pretinde” că pandemia COVID-19 s-a încheiat, transmite Mediafax.

Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că ţările trebuie să aibă „control” asupra virusului înainte de a încerca să repornească economiile.

„Acest virus se răspândește ușor”
„Cu cât ţările au mai mult control asupra virusului, cu atât mai repede se pot deschide”, a spus Tedros, citat de AP.

„Nicio ţară nu poate pretinde că s-a încheiat pandemia. Realitatea este că acest virus se răspândeşte uşor. Deschiderea fără control este o reţetă pentru dezastru.

Vrem să vedem copiii că se întorc la şcoală şi oameni care se întorc la locul de muncă, dar vrem să facem asta în siguranţă”, a transmis Tedros.

„Dacă ţările sunt serioase în ceea ce priveşte deschiderea, atunci trebuie să fie serioase şi în ceea ce priveşte suprimarea transmisiei şi salvarea vieţilor”, a spus el. „Acest lucru poate părea un echilibru imposibil, dar nu este. Se poate face şi s-a făcut”, a precizat în încheiere liderul OMS.

Ministerul Sănătății ia în calcul o creștere a cazurilor de Covid-19, după deschiderea școlilor și a restaurantelor
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, le-a declarat, luni, jurnaliștilor aflați în Parlament că se așteaptă la aproximativ 1.500 de cazuri zilnice de infectări cu Covid-19, după redeschiderea restaurantelor în spații închise, a teatrelor și cinematografelor, dar mai ales a şcolilor. Și asta doar dacă regulile sanitare sunt respectate. În caz contrar, numărul de cazuri va crește mai mult și este posibil ca autorităţile să intervină cu restricţii în anumite zone.

„Avem o evaluare care merge până în 1.500 de cazuri, în condițiile în care se respectă regulile. Dacă nu se respectă regulile, vom avea o creștere și atunci vom fi nevoiți să reintervenim cu restricții în anumite zone. Aș merge pe o prognoză în care toată lumea respectă regulile și fiecare dintre noi ne facem partea noastră de treabă și atunci vom avea o creștere acceptabilă”, a spus ministrul.


blank