Featured, International

Barack Obama recunoaste: Femeile, lideri mai buni decat barbatii

Dacă femeile ar conduce orice țară din lume ar fi o îmbunătățire generală a nivelului de trai, a declarat fostul președinte american Barack Obama.

În timpul unui discurs, în Singapore, Barack Obama a declarat că femeile nu sunt perfecte, dar sunt „indiscutabil mai bune” decât bărbații, scrie BBC.

Fostul lider de la Casa Albă a adăugat că majoritatea problemelor din lume vin de la oameni bătrâni, mai ales bărbați, care țin cu dinții de pozițiilor lor de putere.

El a vorbit, de asemenea, despre polarizarea politică și utilizarea rețelelor sociale pentru răspândirea zvonurilor false.

Discursul ținut de Barack Obama a avut loc la un eveniment privat despre conducere.

„Acum femeilor, vreau doar să știți, nu sunteți perfecte, dar un lucru este indiscutabil: sunteți mai bune decât noi (bărbații n.r.). Sunt absolut convins că dacă fiecare țară de pe pământ ar fi condusă de femei, am vedea o îmbunătățire semnificativă în toată lumea în aproape orice domeniu…nivel de trai și rezultate”, a declarat Barack Obama.

Întrebat dacă se gândește să revină în funcții de conducere din politică, Barack Obama a spus că e de părere că liderii trebuie să facă loc altora la un moment dat.

Obama a fost președintele Statelor Unite din 2009 până în 2017. De când a părăsit Casa Albă, acesta a înființat o fundație, alături de soția sa – Michelle Obama-, în care ghidează tinerii lideri din toată lumea.

 

blank