Actualitate, Stiri

O nouă tragedie loveşte teatrul românesc !

Aseară a murit actorul Geo Costiniu

geo_costiniu_353565l_00697100

 Veste tragica pentru teatrul romanesc! Actorul Geo Costiniu a murit luni seara, la varsta de 63 de ani. Actorul va fi inmormantat sambata!

 

Din 1974 era actor la Teatrul Odeon pe care-l considera teatrul sau de suflet si pe scena caruia a interpretat numeroase roluri in piese celebre ca Felix in „Palaria Florentina”, vagabondul in „Omul care a vazut moartea” de Victor Eftimiu, Rudi din „Patima rosie” de M. Sorbu… si in ultima perioada juca nebunul din „Marchizul de Sade ” de Doug Wright in regia Beatricei Rancea. A debutat timpuriu şi a fost iubit, mai ales de spectatoare care îl comparau cu Alain Delon.

geo costiniu

In film debuteaza in 1972 cu un rol secundar in filmul „Parasutistii” al regizorului Dinu Cocea. Da lovitura in 1978 cu filmul regizat de Timotei Ursu „Septembrie”, o drama si o poveste de dragoste absolut superba, unde o are partenera pe Anda Onesa.

În urmă cu doi ani, într-un interviu, îşi doreasă cadă guvernul Boc, să se termine şirul de accidente pe care le-a suferit – mergea în baston – şi spunea despre cele cinci căsnicii pe care le-a avut că au fost ca la „loz în plic”.

 

 

blank