O familie
Life

O familie a cumpărat un câine de ocazie, animalul avea un comportament ciudat

Bucuria de a avea un animal de companie o familie din Peru a fost spulberată la scurt timp după ce a decis să achiziționeze un pui de câine din Lima. Motivul? Ei bine, câinele familiei era, de fapt, o vulpe, scrie Daily Mail.

O familie a cumpărat un câine de ocazie, animalul avea un comportament ciudat

Maribel Sotelo și ceilalți membri ai unei  sale și-au dorit un anume fel de de câine și au decis să cumpere un animal despre care credeau că este un câine din rasa Husky Siberian.

Deși la început animalul, care a fost botezat Run Run, s-a jucat cu ceilalți câini ai familiei, uleterior, el a început să alerge găinile și rațele din împrejurimi, pe care le ucidea ori mânca.

În cele din urmă, însă, o familie a descoperit că patrupedul este de fapt o vulpeandină, cu picioare subţiri, coadă stufoasă, bot ascuţit şi urechi proeminente.

“Am crezut că este un câine de rasă”, a spus Sotelo, care a adăugat că fiul ei, un adolescent, a cumpărat animalul de companie pentru o sumă echivalentă cu 13 dolari în urmă cu şase luni.

“O femeie ne-a spus că a mâncat trei porcuşori de guineea”, a spus cu regret Sotelo, care acum trebuie să le plătească vecinilor despăgubiri pentru animalele omorâte.

La scurt timp după incident, patrupedul a fugit de acasă, iar proprietarii, poliţia ecologică şi responsabili din cadrul National Forest and Wildlife Service (SERFOR) o caută pentru a o duce la un centru special sau la o grădină zoologică.

Traficul de animale este întâlnit în acea zonă, iar medicul veterinar din cadrul SERFOR a dezvăluit că a realizat 128 de intervenţii anul acesta pentru a confisca animalele sălbatice din Lima.

Comerţul ilegal cu animale este o infracţiune în Peru şi presupune pedepse cu închisoarea între trei şi cinci ani, a spus Silva.