Despre cum am rezistat zile întregi fără mâncare, cedând maniei dietelor lichide de detoxifiere, iar la final am obţinut o piele bine hidratată şi m-am despărţit de câteva kilograme, încât de atunci mă simt în fiecare zi gata de vacanţă.

4detox-mix

Adevărul e că am ţinut această dietă când vara apărea doar în iluziile cuiva din Bucureşti, nicidecum în prognoza meteo pentru săptămâna următoare. Dacă abia acum public online acest text, este pentru că aud tot mai multe femei care mă întreabă cum de sunt atât de slabă. Le spun că am slăbit vizibil astă-iarnă, cu o dietă lichidă, iar kilogramele pierdute atunci, din fericire, nu s-au mai întors. Atunci se declanşează alte şi alte întrebări. Şi cât ai ţinut? Şi cu ce te hrăneai? Şi cât timp ai făcut asta? Nu ţi-a fost rău? Nu ţi-a fost foame? A fost greu? Răspunsurile le veţi găsi în rândurile care urmează.

În cele cinci zile în care mi-am ţinut dieta lichidă de detoxifiere, Bucureştiul era acoperit de zăpadă şi ningea încontinuu. Era frig, iar sucurile erau reci, de fiecare dată când luam unul din frigider îmi doream să fie vară.

Nu a fost uşor şi nu a fost greu. A fost diferit. Am privit totul ca pe o pauză de la un stil de viaţă destul de nociv, dacă ar fi să-mi judec alimentaţia după normele actuale în materie de hrană.

Sunt dintre aceia care mănâncă haotic, aproape orice, chiar şi la ore aberant de târzii, care îndrăznesc să consume cantităţi consistente de zahăr alb şi pentru care E-urile sunt doar o literă din alfabet, pe care unii o printează excesiv pe etichetele produselor, iar alţii îi dau prea multă importanţă.

Când mania detoxifierii s-a infiltrat la noi în redacţie, mi-am zis că prima mea cură de acest tip poate fi primul meu pas spre drumul cel bun. În privinţa sănătăţii, mă preocupa nivelul colesterolului, deshidratarea şi lipsa vitaminelor, iar în privinţa frumuseţii – aspectul pielii. Partea cu slăbitul mă interesa prea puţin; dar cum o femeie nu e niciodată prea slabă şi prea bogată, aveam să mă bucur când, după cele cinci zile, slăbisem vizibil.

O întâlnire cu nutriţionistul Cristina Mirică, la centrul Del Mar Medical Spa, avea să mă pregătească pentru ce urma. I-am spus tot ce vizam. Cristina m-a încurajat şi mi-a vorbit despre zilele de pre-detox (două, în cazul meu!), în care aveam să renunţ la produsele de origine animală şi la cafea, ca să-mi obişnuiesc corpul fără ea.

Ştiam că problema nu va fi cu mâncarea, care nu se regăseşte pe lista marilor mele plăceri, şi, oricum, în ultima vreme evitasem carnea, pentru că nu-mi mai plăcea gustul, şi mă puteam lipsi uşor de lapte şi de ouă.

În zilele pre-detox, am renunţat şi la paste, deşi nu-mi aminteam dacă mi se recomandase şi asta. Cu cafeaua a fost mai greu şi n-aveam să renunţ la ea decât în prima zi de detox. Nutriţionistul introdusese în meniul meu o delicioasă băutură energizantă, din lapte de migdale şi maca. A fost juice-ul meu preferat, pe care l-am băut în fiecare zi la ora zece şi cu care aş putea înlocui cafeaua forever. Dacă m-am întors apoi la cafea, a fost numai din comoditate. 

Programul Master Detox de la Iconic este unul recomandat „veteranilor”. Eu eram cea mai începătoare dintre începători, dar entuziasmul a compensat din plin caloriile care se reduseseră drastic.

Reţetele Iconic Juices, din fructe şi legume proaspete, stoarse prin presare, combină armonios ingredientele într-un dozaj echilibrat, despre care aveam să descopăr că e, într-adevăr, calea cea mai scurtă spre reechilibrarea rapidă a minusurilor din alimentaţie, oferind o absorbţie rapidă la nivel celular.

Au nume precum Tinereţe celulară (din fructe de pădure şi măr), Mix pentru imunitate (din morcov, broccoli, ardei gras roşu, măr verde), Energie pentru inimă (din broccoli, măr verde, morcov, ghimbir, ardei gras roşu), Bună dimineaţa (din morcov, măr, lapte de susan) sau Energie pură (din măr verde, lămâie şi lime).

Citeam de fiecare dată etichetele de pe sticle despre beneficiile ingredientelor şi aveam satisfacţia că fac ceva pentru corpul şi mintea mea, care-mi face plăcere, iar rezultate nu vor întârzia să apară.

Doar sticluţele mici, cu un lichid verde, despre care ştiam că e apă de grâu şi că ar trebui băut dimineaţa, dintr-o înghiţitură, nu-mi plăceau. Dar le-am băut ca pe tequila, căci mi se spusese că au avantaje majore pentru piele. Şi, într-adevăr, după câteva zile de când îmi încheiasem dieta, nu puţini mi-au spus că am tenul mai strălucitor, întrebându-mă ce cremă folosesc. Crema era aceeaşi, dar nu ea era secretul.

Regimul Master Detox de la Iconic este disponibil în variante de trei şi cinci zile. Iniţial, eu trebuia să îl ţin trei zile. În prima, m-a durut capul, în a doua am mers la birou cu un taxi, deşi locuiesc foarte aproape, în a treia mi-am savurat sucurile simţind că ziua următoare îmi vor lipsi.

În a patra zi, m-am ridicat din pat, cu o poftă nebună după o cană cu lapte de migdale şi maca şi am dansat prin casă de bucurie atunci când, după doar câteva minute, curierul mi-a adus zâmbind, ca de obicei, pachetul pentru ziua respectivă. Aşa se face că regimul meu a durat cinci zile, încheiate cu…happy skin.