Descoperire fabuloasă făcută de doi copii care au mers împreună cu părinții la casă de la țară a bunicilor. Acolo, căutând să scape de plictiseală, cei mici au cotrobăit prin toate cotloanele și nu mică le-a fost mirarea când au dat, într-un dulap, peste două kilograme de aur!

Povestea unor francezi care au lăsat Parisul pentru casa bunicilor din Vendome a ajuns în BBC. Familia în cauză a preferat să stea în autoizolare la țară, iar acolo cei doi copii și-au făcut de cap în casă, distrându-se nestingheriți.

Într-una din zile, copiii au făcut o descoperire neașteptată în casă.

În timp ce încercau să construiască o colibă în livadă, tatăl le-a spus celor mici că pot folosi cearșafurile bunicii decedate pentru a improviza perdelele căsuței. Când au scos din dulap cele necesare, peste copii au căzut „două obiecte destul de grele”, după cum a povestit Philippe Rouillac, un licitator local.

Cum cei mici nu le-au dat atenție, punând obiectele la locul lor, au mers în grădină și i-au povestit tatălui despre descoperirea lor. Acesta a mers și el să cerceteze și, crezând că sunt niște suporturi speciale pentru cuțite, dar foarte vechi și potențial valoaroase, a contactat compania de licitații a lui Rouillac, cerând o opinia avizată.

Răspunsul i-a uimit pe toți. În cauză nu erau niște suporturi pentru cuțite, ci două lingouri de aur, cu o greutate de un kilogram fiecare.

Scoase la vânzare pe un site de specialitate, cele două lingori au fost estimate la o valoare de 40.000 de euro fiecare.

Norocoasa familie a descoperit că bunica a cumpărat lingourile în 1967 și chiar a păstrat chitanțele care dovedesc asta.

aur, bunica, copii, descoperire, dulap, franta, lingouri