Life

Nutrienți naturali care pot ajuta la îmbunătățirea vederii

Îmbunătățirea vederii nu este o prioritate până nu se diminuează. Deși modificările vederii devin mai frecvente pe măsură ce îmbătrânim, îngrijirea ochilor de-a lungul vieții poate reduce riscul de probleme pe termen lung.

În acest articol, vă vom vorbi despre diferite componente naturale care se găsesc în unele alimente și vă pot ajuta să vă îmbunătățiți vederea și sănătatea țesuturilor oculare.

Tipuri de nutrienți care ajută la îmbunătățirea vederii

Omega 3 este un acid gras esențial. Este o componentă cheie în dezvoltarea și funcționarea creierului și a altor membrane ale corpului.

În ceea ce privește ochii, ajută la întărirea nervului optic, îmbunătățind simptomele la pacienții care suferă de glaucom. Acest acid este benefic și pentru retina noastră. Studiile efectuate pe șoareci la National Eye Institute, în Statele Unite ale Americii, au detectat că o dietă abundentă în acizi grași omega 3 ar putea întârzia progresia leziunilor produse în degenerescența maculară legată de vârstă.

Un alt beneficiu obținut din administrarea omega 3 este scăderii oxidării celulare, ceea ce contribuie la lumina mai puțin deranjantă.

Lipsa Omega 3 din corpul nostru poate favoriza și apariția ochilor uscați. Acest nutrient stimulează glanda lacrimală și mărește stratul de ulei al lacrimii.

Alimentele bogate în Omega 3 sunt: ​​lapte matern, nuci, quinoa, soia, somon, sardine, pește gras, ulei de ficat de cod.

Acizi grași Omega 6

La fel ca acizii Omega 3, aceștia sunt tot acizi grași esențiali.

În cazul persoanelor diabetice, aceasta ajută la menținerea nivelului optim de insulină. Păstrarea diabetului sub control este foarte importantă pentru a preveni probleme grave, cum ar fi retinopatia diabetică.

Alimentele bogate în Omega 6 sunt: ​​lapte matern, ouă, carne, coacăze, ulei de floarea-soarelui, susan, boabe de soia, porumb și arahide. Cel mai renumit ulei pentru nivelul său ridicat de Omega 6 este uleiul de șofrănel.

Există, de asemenea, produse care conțin omega 6 în mod natural, dar ingredientul este încorporat în preparat, așa cum se întâmplă adesea în fursecuri și diverse tipuri de margarină.

Carotenoizi. Vitamina A

Carotenoizii sunt pigmenți organici care se găsesc în mod natural în plante și în alte organisme fotosintetice. Funcția lor este antioxidantă. Este o familie largă de compuși. De fapt, aproximativ 600 dintre acestea sunt cunoscute până în prezent. Carotenoizii sunt legați chimic de vitamina A și, în unele cazuri, acționează ca precursori ai acesteia în organism.

Morcovul, de exemplu, este renumit atunci când vorbim despre betacarotenii care ajută la îmbunătățirea vederii, care sunt implicați în producția de vitamina A. Ne protejează împotriva radiațiilor solare și se ocupă de întreținerea corneei. Aceștia joacă un rol cheie în îmbunătățirea vederii, vederea devenind mai clară.

Alte alimente bogate în vitamina A (carotenoide) sunt: ​​salată, cartofi dulci, pește.

Carotenoizi. Luteina

Este un carotenoid important care a avut parte de multă publicitate datorită funcției sale de protecție a vederii.

Luteina este un antioxidant și ajută la protejarea ochiului de modificările radicalilor liberi cauzate de radiațiile UV, le absoarbe, prevenind deteriorarea retinei, ajutând la prevenirea leziunilor cauzate de degenerescența maculară.

Unele studii indică faptul că luteina poate ajuta și la prevenirea cataractei, datorită acțiunii sale antioxidante.

Alimentele bogate în luteină sunt: ​​spanac, salată verde, broccoli, dovleac, avocado, ardei roșu, gălbenuș de ou, țelină, pătrunjel. Unele studii sugerează că luteina din gălbenușul de ou este mai bine absorbită în organism decât luteina din alte surse. Acest lucru se datorează faptului că este însoțit de substanțe precum lecitina, care promovează absorbția acesteia.

Carotenoizi. Zeaxantina

Zeaxantina este un alt carotenoid care ajută la protejarea vederii și, la fel ca luteina, este un antioxidant natural care protejează ochiul de absorbția luminii albastre din razele UV.

Este concentrat în macula retinei, protejând-o de daunele cauzate de lumina soarelui. De asemenea, protejează substanțele grase din interiorul ochilor de daunele provocate de radicalii liberi.

Alimentele bogate în zeaxantină sunt: ​​spanacul și alte legume cu frunze verzi (închise la culoare), ouă și citrice.

Carotenoizi. Astaxantina

Astaxantina este cel mai puternic carotenoid antioxidant atunci când vine vorba de eliminarea radicalilor liberi: este de 65 de ori mai puternică decât vitamina C, de 54 de ori mai puternică decât betacarotenul (celebrul nostru morcov) și de 14 ori mai puternică decât vitamina E .

Este un carotenoid solubil în grăsimi și ajută la reducerea apariției cataractei, a desprinderilor de retină și a degenerescenței maculare.

Dă culoare roșie somonului sau creveților. Este produs de diferite tipuri de microalge care stau la baza dietei zooplanctonului și a krilului, la rândul său hrana preferată a celor care depozitează pigmentul în piele și în țesutul gras, acesta fiind motivul culorii sale roșiatice.

Alimente bogate în astaxantină: creveți, crab, morcovi, somon și homar.

Atât stilul nostru de viață, cât și dieta noastră pot afecta dezvoltarea unor probleme de vedere, de exemplu, miopia la copii, cataracta, glaucomul, retinopatia diabetică etc. Prin urmare, pentru prevenirea unor astfel de probleme sau pentru îmbunătățirea vederii ar trebui să includem astfel de nutrienți în alimentația zilnică.

blank