Life, Stiri

Nucile, alimentul miraculos care ne poate prelungii viaţa

Nucile şi longevitatea merg mână-n mână

vrei-sa-slabesti-mananca-alune-si-nuci_size1

Persoanele care consumă nuci în mod regulat par să trăiască mai mult – aceasta este concluzia celui mai mare studiu realizat până acum pe asocierea dintre consumul de nuci şi longevitate. Studiul este publicat în New England Journal of Medicine, informează BBC şi susţine că o porţie zilnică de nuci aduce cele mai mari beneficii organismului uman pe termen lung.

Cercetătorii americani care au realizat studiul susţin că nucile nu doar ajută la prelungirea vieţii, dar determină şi un stil mai sănătos de viaţă; însă oameni de ştiinţă britanici sunt de părere că este nevoie de cercetări şi mai detaliate pentru a stabili fără putinţă de tăgadă legătura dintre consumul de nuci şi o viaţă mai lungă. Studiul americanilor a monitorizat 120.000 de persoane, timp de 30 de ani. Se pare că acele persoane implicate în studiu care consumau în mod regulat nuci au prezentat un risc mai scăzut de deces pe durata monitorizării. Spre exemplu, cei care mâncau o dată pe săptămână nuci prezentau un risc cu 11% mai scăzut de deces decât cei care nu consumau deloc nuci. Patru porţii de nuci pe săptămână au adus o diminuare cu 13% a riscului de deces şi o porţie zilnică de nuci (nu mai mult de o mână de ele) a redus riscul de deces cu 20%.

NUCI

„Cel mai mare beneficiu înregistrat a fost reducerea cu 29% a riscului de deces cauzat de boli cardiovasculare, dar am observat şi o reducere de 11% a riscului de deces cauzat de cancer”, a specificat dr. Charles Fuchs, coordonatorul studiului. Totodată, consumatorii de nuci erau mai puţin predispuşi fumatului sau obezităţii şi mai înclinaţi spre exerciţiu fizic. Nucile, spun autorii studiului, reduc colesterolul şi chiar rezistenţa la insulină. „Nucile conţin grăsimi nesaturate, proteine şi o serie de vitamine şi minerale. Dacă le consumăm ca atare, în starea lor naturală, nu prăjite, sărate ori îndulcite, asta ne va ajuta la a reduce aportul de sare ori zahăr din organism. Studiul citat face o conexiune interesantă, dar avem nevoie de cercetări suplimentare, aprofundate, pentru a confirma dacă nucile sunt cele care protejează sănătatea inimii sau este vorba de alte aspecte din viaţa oamenilor”, consideră Victoria Taylor, dietician în cadrul British Heart Foundation. Studiul americanilor a fost finanţat de US National Institutes of Health şi de International Tree Nut Council Nutrition Research & Education Foundation.

 

 

blank