Actualitate, Stiri

Nu a mai fost vazut de 77 de ani! O specie extrem de rara de sarpe boa a fost surprinsa in Lunca Dunarii!

Putini romani stiu ca in tara noastra creste o singura specie de boa constrictor! Specia nu a mai fost vazuta pe meleagurile noastre din 1937, iar acum cativa membrii ai Societatii Ornitologice Romane au reusit sa surprinda o mama si sase pui.

61570504

Specia boa de nisip (Eryx jaculus) ajunsese sa fie considerata de catre specialisti disparuta din fauna Romaniei. Din 1937 nu a mai fost vazut boa de nisip in viata. In Romania, au mai fost semnalate doar exemplare moarte.

61570505

Prima semnalare a exemplarului a fost facuta de un locuitor din Lunca Dunarii, care a scris un mesaj pe pagina de facebook a Societatii Ornitologice Romane. De aici a inceput o adevarata misiune, iar patru membri ai societatii au plecat cu o tinta clara. Printre acestia s-a numarat si herpetologul Vlad Cioflec, din Bucuresti – membru al SOR.

61570506

“Nu poti trece cu vederea o astfel de semnalare. Pe scurt, am vazut fotografiile si am ramas uimit. Mi-am organizat o echipa din care au mai facut parte sotia mea, Corina Cioflec, cel mai bun blogger de wildlife din Romania – Doru Panaitescu si un alt herpetolog, Tibor Sos. Impreuna am plecat pe teren, sa cautam ceea ce noi credeam ca este o specie disparuta. Cel mai greu cred ca a fost sa tin secreta locatia indicata de primul gasitor”, a spus Vlad Cioflec.