Life, Stiri

Nu evitaţi expunerea la soare! Vă poate scăpa de durerile osoase!

Soarele întăreşte imunitatea, ajută la fixarea vitaminei C, alungă depresia. Doar să aveţi grijă să nu abuzaţi, căci orice abuz dăunează.

soareleE bine să nu te expui la soare fără protecţie! Ai grijă ce tip de protecţie ţi se potriveşte, trebuie să-l alegi în funcţie de pigmentul tău, de climă şi de anotimp.

Nu te expune la soare prea mult în primele 2-3 zile de plajă şi creşte treptat timpul de expunere. Aplică întotdeauna produsul protector cu 15-20 de minute înainte de expunerea la soare. Nu te parfurma înainte de expunerea la soare.

Nu ieşi la soare între orele 11 şi 15, când razele solare sunt foarte nocive. Dacă este necesar să te plimbi în soare este recomandat să foloseşti produse cu filtru mare de protecţie.

Foloseşte protecţie vestimentară (pălărie, ochelari de soare, tricou). Hidratează-te, consumă cel puţin 2 litri de lichid pe zi şi nu consuma în exces cafea, ceai şi alcool.

Utilizează un produs de protecţie solară chiar dacă stai sub umbrelă sau chiar dacă cerul este parţial acoperit cu nori.

Nu te baza pe faptul că ai apelat la solar sau autobronzant înainte de a te expune la soare. Bronzul artificial nu te fereşte de arsuri şi nu scade riscul de apariţie al cancerului de piele.

Razele soarelui are efecte pozitive: ajută la ameliorarea inflamaţiilor, reducând durerile în articulaţii şi crescând mobilitatea acestora; poate preveni infecţii (creşte numărul de celule albe în organism); ameliorează acneea şi previne apariţia coşurilor; Constituie stimul pentru sinteza de vitamina D şi întăreşte oasele; creşte buna dispoziţie, optimismul, înlătură depresia, creează o stare generală de bine.

Efecte negative: apariţia pigmentatiilor nedorite de pe spate, a pistruilor,a deshidratării. O expunere exagerată la soare oboseşte organismul, sistemul cardiovascular şi secătuieşte depozitele energetice; arsuri solare, insolaţie; uscarea şi îmbătrânirea prematură a pielii: creşte riscul apariţiei cancerului de piele! Melanomul e forma mortală care provoacă 80% din decesele cauzate de cancerul de piele.

blank
blank