Nicușor Dan a stârnit un val de reacții
Actualitate, Featured

Nicușor Dan a stârnit un val de reacții de încurajare din partea bucureștenilor

Schema de interese și cumetrii de la nivelul Primăriei București, prezentată de către Nicușor Dan a stârnit un val de reacții din partea bucureștenilor. Aceștia nu doar că au confirmat modul de operare al cuplului Firea-Pandele, prin care împart funcții și bani oamenilor din anturajul lor, dar au și trimis informații, demascând și alte persoane care completează caracatița de sifonare a banilor publici.

„Multe din aceste nume ne-au fost furnizate de oameni din Primărie, pentru că în Primărie sunt foarte mulți oameni serioși, deranjați de faptul că în Primăria Capitalei se accede pe bază de relații, pe bază de rudenie și nu pe bază de profesionalism.”, a declarat Nicușor Dan.

De asemenea, candidatul dreptei Nicușor Dan a arătat cum în acești ani, la Primăria București au venit pe funcții importante și salarii uriașe oameni de casă ai familiei Firea cu ajutorul cărora au fost sifonați banii publici. În tot acest timp, bucureștenii nu au avut apă caldă, nu au beneficiat de proiecte pe fonduri europene care să crească nivelul de trai în municipiu. „Principalul criteriu pentru a ocupa o funcție importantă în administrația PSD din București este să fii naș, să fii fin, soră, frate, partener de afaceri, fiu de partener de afaceri. Nu e de mirare că oamenii ăștia n-au fost în stare să atragă fonduri europene, nu-i de mirare că n-au fost în stare să ne asigure apa caldă. Compania de căldură din București este condusă de un polițist și de o chimistă.”

În partea a doua serialului Caracatiței, Nicușor Dan a dezvăluit o serie de nume care deja au probleme penale, fiind condamnate de instanță și cu toate acestea au fost promovate pe funcții de conducere în Primăria București Una dintre aceste persoane este consilierul pentru infrastructură a Primarului General și directorul adjunct al Administrației pentru Consolidări, Marius Coajă, care a fost condamnat cu suspendare pentru furt. De asemenea, directoarea Direcției Relații Publice din Primărie, Mirela Ercuță ( cu un alt nume după căsătorie) a fost condamnată pentru evaziune fiscală, angajată de Sorin Oprescu, dar menținută de Gabriela Firea chiar și după ce, în 2019, ANFP a sesizat Primăria că, din cauza condamnării, această persoană nu mai poate ocupa funcție de director în Primărie. În Caracatița 2 a fost trecut și arhitectul șef al Capitalei, pentru care DNA a constatat că și-a însușit foloase necuvenite de 600.000 de euro. În noua schemă prezentată de Nicușor Dan se regăsesc vecini ai familiei Pandele-Firea, prieteni apropiați ai Florin Pandele, dar și prietena de la Bacău a doamnei Firea.

Toate aceste metode indică un nivel ridicat de corupție practicat pe modelul clasic al baronilor pesediști de-a lungul timpului. Cea mai bogată zonă din țară, București-Voluntari, a ajuns astăzi SRL-ul familiei Firea-Pandele. Pentru ca bucureștenii să scăpe din această capcană pusă la cale de Gabriela Firea, Nicușor Dan pune accent pe importanța prezenței masive la vot a cetățenilor.

„Concluzia este aceeași, mai avem o săptămână. Dacă vrem ca administrarea vieților noastre să nu se facă pe bază de cumetrii, nepotisme, favoritisme și alte forme de -isme, invit bucureștenii să iasă la vot pentru că orașul ăsta are un potențial uriaș, orașul ăsta e format din oameni muncitori, oameni creativi, care reușesc în zona privată să fie peste media Uniunii Europene. E păcat ca viața lor și condițiile lor de viață, pentru ei și pentru copiii lor, să fie bătaia de joc a unor clanuri. „

Nicușor Dan, candidatul susținut de PNL și USR PLUS la funcția de Primar General a menționat faptul că în afară de Caracatița 1 și 2 pe care le-a prezentat în această săptămână vor urma și alte episoade, inclusiv un episod special pe afacerile imobiliare din Primăria București.

blank