Culinar, Desert

Mousse de Zmeura cu Vanilie.

Mousse de Zmeura cu Vanilie.

Mousse de Zmeura cu VanilieFoaie de rulada:

Oua-6 buc

Zahar-160g

Faina-175g

Mod de preparare:

Se bat ouale(intregi) cu zaharul, pana ce acesta se topeste, dupa care se adauga faina simultan, pentru a evita formarea aglomeratiilor in compozitie. Se toarna intr-o tava intinsa, pe fundul careia ati pus o foaie pergament, si se introduce in cuptor(care a fost deja incins la 200 de grade), timp de 8 minute. Scoate-ti si lasati pe o suprafata intinsa la racit.

Mouse:

Lapte-500ml

Zahar-250g

Oua-4 buc

Gelatina-25g

Frisca batuta- 350 ml

Piure de zmeura-200g

Batoane de vanlie- 2 buc

Mod de preparare:

Se amesteca laptele, ouale si zaharul, se bat bine, bine si se pun pe foc pana dau intr-un clocot dupa care se adauga gelatina(dizolvata/inmuiata in apa rece cca 50ml), se lasa la racit si se adauga frisca batuta. Se imparte compozitia in 2 parti egale si se amesteca pe rand, una cu zmeura si cealalta cu semintele din batoanele de vanilie(pentru a va fi mai usor de scos semintele din batoane, sectiona-ti batonul pe jumatate de-a lungul, si trage-ti cu partea opusa taisului semintele).

Foaia de rulada se taie cu ajutorul unui cerc(daca nu aveti cerc cu siguranta ve-ti gasi un fund de sticla sau o farfuriuta de cafea sau o alta forma cu care sa taiati blatul pentru un design de exceptie), adaugati un strat de mousse de vanilie si unul de zmeura, dupa care introduceti-l in frigider pentru a se intarii.

Jeleu de zmeura:

Zmeura-250g

Zahar-150g

Apa-50ml

Gelatina-15g

Se dizolva gelatina in apa , piureul si zaharul se pun pe foc si se amesteca cu gelatina, se lasa pana se topeste zaharul si se da jos pentru a se raci, dupa care se adauga deasupra mousse’ului.

Sos de vanilie:

Lapte-250g

Oua-4buc

Zahar-75g

Baton de vanilie-1buc

Se amesteca zaharul cu ouale , bine dupa care se amesteca cu laptele. Se introduce batonul de vanilie in compozitia rezultata, nu uitati sa il crestati pe de-a lungul acestuia pentru a avea acces la aroma acestuia 100%, lasa-ti compozitia pe foc pana se ingroasa umpic’ dupa care introduceti craticioara intr-un vas cu gheata pentru socul termic necesar racirii imediate sosului si tot odata pastrarii consistentei acestuia.

Pofta buna!

Foto si text : Ciobota Sorin 

blank