Social, Stiri

Mitul “NECURĂŢIEI FEMEII” lăuze sau aflată la menstruaţie, DESFIINŢAT de UN PREOT

Deşi suntem în 2014, în majoritatea bisericilor este interzis accesul femeilor lăuze sau care sunt la menstruaţie. Un preot desfiinţează însă acest mit al “necurăţiei”.

mama_lauza_a180a2102a

Într-un articol postat pe site-ul creştinortodox.ro un preot lămureşte problema „necurăţiei femeilor”.
“Dacă femeia moare la naştere, noi o considerăm sfantă, ca una ce şi-a dat viaţa pentru a aduce un om nou în lume, dar dacă ea rămâne în viaţă, noi îndrăznim să o numim „necurată” timp de 40 de zile. Săracă femeie! Oare ce-i mai bine pentru ea?

(…) Unii slujitori ai bisericii noastre, spun că cei ce permit femeilor intrarea în biserică în perioada ciclului menstrual încalcă şi desfiinţează textul biblic de la Levitic 15, care vorbeşte foarte clar despre interdicţiile în cazul lor”, se arată în textul citat.

Preotul vine cu contraargumente, citate din Vechiul Testament, în care se arată clar că femeilor nu le este interzis accesul în biserică, indiferent că sunt lăuze sau sunt la menstruaţie.

“În orice perioadă a lunii, inclusiv în perioada ciclului lunar, femeia poate intra în biserică şi participa la toate slujbele. In biserica primară nu se permitea prezenţa la Liturghie din lipsa unor măsuri adecvate de igienă, sângele menstrual putea curge chiar în biserică.. Pe de altă parte, de câteva decenii bune s-au inventat măsuri igienice care practic exclud pătarea bisericii de sânge. Toată lumea civilizată poartă chiloţi (ceea ce nu se întâmpla nici măcar la inceput sec. XX), iar mai nou, s-au inventat şi absorbantele pentru femei”, este concluzia preotului.