Misterioasa Pădure Baciu,Pădure Baciu, Spiritul pădurii
Life

Misterioasa Pădure Baciu

Misterioasa Pădure Baciu

Misterioasa Pădure Baciu,Pădure Baciu, Spiritul pădurii
Misterioasa Pădure Baciu,Pădure Baciu, Spiritul pădurii

Inexplicabil – nici măcar din punct de vedere ştiinţific, fenomenul nu a fost elucidat – în Pădurea Baciu de lângă Cluj au loc, de mai multă vreme – poate de la începutul lumii, dar abia acum au „răsuflat” date despre ele – întâmplări stranii. Pare că aici însuşi Dumnezeu închide ochii şi permite să se petreacă tot felul de ciudăţenii. Unii le numesc chestiuni paranormale, alţii cred că e vorba despre nişte OZN-uri, venite din alte lumi la noi, iar alţii au convingerea că ielele şi toate duhurile pământului s-au adunat la Baciu şi îşi exersează mâna în fel şi fel de vrăjitorii. Faima pădurii bizare s-a dus până la producătorii postului de televiziune Discovery Channel, care au realizat şi prezentat un film documentar despre misterele Pădurii Baciu. Dar nici ei, ca, de altfel, nici altcineva, nu au înţeles tainele de care mişună, ca de lupi în buza iernii, codrul.

 

Spiritul pădurii

Ai zice la prima vedere că ai în faţă, după ce ai luat la picior drumul Clujului către Hoia, o pădure ca toate pădurile. Aceeaşi nemărginire, aceeaşi mătase verde a ierbii, aceeaşi linişte mohorâtă a copacilor. Şi, totuşi, aici s-au întâmplat, după cum spun unii, lucruri stranii, ba, sunt şi dintre aceia care au fotografiat de-a lungul timpului diverse obiecte zburătoare, care nu pot să fie, după specialişti, decât OZN-uri. Ba, misterele pădurii au împins mai mulţi cercetători să desfăşoare multiple cercetări în legătură cu ciudăţeniile de la Baciu. Ziua, pădurea e molcomă şi slabă. Nu te năuceşte. Dar noaptea, după cum spun cei pe care întunericul i-a prins printre arborii seculari, o viaţă neştiută şi nebănuită se naşte din cioturile sale. Se spune că în pădurea asta s-ar afla o poartă care face legătura dintre pământ şi nişte lumi necunoscute. Că treci fără să ştii dintr-o dimensiune într-alta. Că în Poiana Rotundă apar personaje din sferi pe care nici măcar nu le bănuim. Că, noaptea întreagă, ele bântuie prin poiană şi prin pădure, ca la ele acasă. Că, oameni ca noi percep stări ciudate, dar până dimineaţa le uită. Că un fel de abur inexplicabil se lasă peste pădure de niciunde şi dispare la fel. Că mugete grele şi urlete înfiorătoare se aud de peste tot şi nicăieri nu se vede nimic. Se spune că, Pădurea Baciu, ca nicio altă pădure din lume, are un spirit al ei. Unul care doreşte să-şi păstreze, în calea invaziei umane, propria şi definitoria-i amprentă. De aceea sperie, năuceşte, farmecă, bulversează vizitatorii. Totul în mod imprevizibil. Nişte prieteni care au avut sânge în instalaţie – mai mult chiar decât prevede legea – au campat de trei ori vara trecută în pădure. Şi, de trei ori, spiritul pădurii a acţionat altfel, luându-i prin surprindere de fiecare dată. De fapt, ei, mari iubitori de mistere şi OZN-uri, spun că, dincolo de ei, de dorinţa lor de a se întoarce la Baciu, este o forţă mai puternică decât ei. Care îi cheamă. Îi atrage. Îi strigă. Îi vrea. Iar ei, bezmetic, dependent, haotic, se supun. Brrrrrrr… Ca un suflet temător ce mă aflu, mă înfior până în tenebre.

 

Locul unde se poate sta la sfat cu morţii

Fenomenele de la Baciu, tainele legate de ele, inexplicabilul care se naşte din absolut tot ce se întâmplă acolo, au făcut înconjurul pământului şi au ajuns şi la urechile celor de la Discovery Channel. Aşa că, o echipă întreagă a venit anul trecut şi s-a pus pe filmat pădurea în puterea nopţii. Dar nimeni n-a înţeles de ce se întâmplă ce se întâmplă, ce răscoleşte pământul şi pădurea în chip atât de tainic, ce forţe neştiute rup chingile firescului. Prima dată, Pădurea Baciu a intrat în atenţia lumii în 1968, când a fost fotografiat aici primul corp zburător necunoscut. Acum şapte ani, un alt corp de acest gen, neidentificat, a fost filmat de două persoane din Cluj, de la fereastra apartamentului lor de la ultimul etaj al unui bloc mărginaş. Vreme de aproape jumătate de minut, pe peliculă s-a răsfăţat un obiect luminos de aproape 50 de metri lungime. El a intrat în nori, înainte ca respectivii să înţeleagă bine ce au filmat. Aşa că, toate acestea au impus o cercetare mai amănunţită. Aceasta a scos la iveală că forţele pădurii se dezlănţuie cu ferocitate de Sânziene, dar şi emisii nefireşti de radioactivitate, anomalii magnetice, perturbaţii electromagnetice. Plus faptul că, în pădure există structuri zburătoare, de diferite forme şi culori. Poate că acestea duc la arderea imprevizibilă a ierbii şi a pământului, prin pădure, poate că dintr-o cauză citată de specialişti apar durerile de cap şi vărsăturile şi starea de anxietate a vizitatorilor. Tot cercetările au denotat că în pădure există o zonă magnetică, unde nu cresc nici iarba, nici muşchii, nici ciupercile, unde arborii sunt contorsionaţi ca de chinurile facerii şi unde, pare-se, veghează nişte făpturi care adâncesc de-a binelea misterul. Căci, deşi nu se văd cu ochiul liber, apar în fotografiile pe care le fac turiştii. Cei care se pricep, se spune, intră în legătură cu entităţile din lumile paralele nouă. Pot fi chemaţi morţii, duhurile, spiritele. Practicând ritualuri de magie, se face, verbal şi vizual, comunicarea dintre pământeni şi trăitorii –dacă pot spune astfel – altor dimensiuni.

Clar, în noaptea asta nu mai dorm… Visez numai fenomene paranormale…   

blank