Actualitate, Stiri, Ultima Ora

Mircea Sandu, Dumitru Dragomir si Ionut Lupescu, un nou dosar penal

DNA aduce noi capete de acuzare in “Dosarul Transferurilor” 

Mircea_SanduMircea Sandu presedintele FRF, Dumitru Dragomir, presedintele LPF si Ionut Lupescu, alaturi de alti oameni de afaceri implicati in fotbalul romanesc sunt urmariti penal de Directia Nationala Anticoruptie (DNA). Iar acest caz nou, pus pe tapet de DNA, este mai putin cunoscut. Este vorba despre litigiul dintre fosta echipa Corvinul Hunedoara si Rapid Bucuresti, miza fiind aproximativ 900.000 de euro pe care hunedorenii trebuie sa-i primeasca de la giulesteni in contul transferului lui Bogdan Lobont la Ajax.
Concret, Lobont a fost transferat de Rapid in 1997 de la echipa din Hunedoara. In actele semnate atunci exista o clauza conform careia Corvinul urma sa incaseze 30% dintr-un eventual transfer. In anul 2000, portarul este vandut de Rapid in Olanda, la Ajax Amsterdam, pentru aproximativ 3 milioane de euro, insa giulestenii au pastrat toti banii, refuzand sa mai discute cu omologii hunedoreni.

Apararea lui Copos a fost ca actele transferului lui Lobont au fost incheiate intre Corvinul si UFC Rapid, in timp ce echipa din Giulesti a ajuns sa functioneze pe o alta societate, una fara datorii. Corvinul Hunedoara a pierdut litigiul in toate instantele sportive din tara, insa s-a indreptat in instantele civile si a avut castig de cauza la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Chiar si cu aceasta hotarere de la instanta suprema, hunedorenii tot nu si-au primit banii, asa ca au facut plangeri penale pe numele lui Sandu Mircea, Dragomir Dumitru, Kassai Adalbert, Duru Viorel, Lupescu Ioan Angelo si Stangaciu Adrian pentru abuz in serviciu. In prima faza, procurorul DNA a dispus neinceperea urmaririi penale, insa oficialii Corvinului au atacat aceasta decizie in instanta si au primit, inca o data, satisfactie, Judecatoria Sectorului 2 admitandu-le cererea si trimitand cauza procurorului pentru inceperea urmaririi penale pe numele celor sase oameni de fotbal.