Actualitate

Milionar celebru, sub control judiciar si cu sechestru pe avere

Si milionarii plang (si pierd) cateodata ! Omul de afaceri Remus Truica a fost pus sub control judiciar de procurorii DIICOT în dosarul creditelor ilegale luate de la BRD, în care este acuzat de savarşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelaciune, instigare la înşelaciune, instigare la abuz în serviciu şi spalare de bani. Remus Truica, fost sef de cabinet al lui Adrian Nastase pe vremea cand acesta era prim ministru, a fost chemat marţi la sediul DIICOT, pentru a i se aduce la cunoştinţa acuzaţiile. La ieşirea de la audieri, Remus Truica a declarat cu tupeu ca a avut un credit, „care a fost însa rezolvat”.
 
Remus TruicaAvocatul sau a cerut un termen pentru studierea dosarului, Truică urmând să fie audiat din nou la începutul lunii iunie. Potrivit unor surse judiciare, procurorii au pus sechestru asigurător pe averea lui Truică, respectiv conturi bancare, terenuri şi imobile, inclusiv casa din Snagov, până la concurenţa sumei de 35 milioane euro, prejudiciul reţinut în sarcina acestuia. Din primele cercetări rezultă că Remus Truică ar fi fost beneficiarul unor credite de zeci de milioane de euro luate de la o sucursală a BRD. Creditele au fost luate fraudulos prin interpuşi, persoane fizice sau firme, aflate sub controlul direct al lui Truică, banii fiind ulterior depuşi în conturi din străinătate.Aceste conturi erau controlate fie de Remus Truică, fie de şoferul său, Cristian Aparaschivei.
Săptămâna trecută, procurorii i-au pus sub acuzare pe Adrian Sârbu şi Sorin Roşca Stănescu, pentru înşelăciune şi spălare de bani, după ce au luat credite de la o sucursală a BRD fără a mai înapoia banii.
 
Prejudiciul reţinut în sarcina lui Adrian Sârbu este de 4 milioane de dolari, iar în cazul lui Sorin Roşca Stănescu prejudiciul este de 3 milioane de euro.
Tot în acest dosar apare şi numele Elenei Udrea, în legătură cu un credit de 3 milioane euro luat de la BRD, însă cauza a fost declinată la DNA.
 
Remus Truica a intrat in atentia opiniei publice odata cu aventura amoroasa cu celebra cantareata Patricia Kaas, care a si relatat epidoade picante din timpul relatiei lor, intr-o carte cu tenta autobiografica. Truica a avut mereu aventuri extraconjugale, chiar daca ani de zile a pozat in familistul perfect. 
 
El s-a casatorit in anul 2001, avandu-l nas pe Eugen Bejinariu, apoi a devenit tatal a doua gemene care ii seamana perfect. Atat  nunta  cat si botezul au fost extrem de fastuoase, ambele au avut loc la Palatul Snagov unde a putut di vazut atunci intreg guvernul Adrian Nastase. Ulterior, Truica a inceput sa se dea in stamba in viata privata, asa ca si restul de probleme din viata lui au iesit la iveala.  Si se pare ca este de abia inceputul…..
blank