Life, Stiri

Metode prin care poti scapa de stres

Ai foarte multe pe cap si simti ca nu mai poti face fata? Acasa, dar si la munca, taskurile se aduna de la o zi la alta si ai impresia ca vei ceda in orice clipa?

stres_nivel_stres_68047300

Daca esti tensionata, iar mintea iti zboara la o mie de lucruri pe care le ai de facut, evita sa te impacientezi si afla care sunt metodele prin care poti scapa de stres.

1. Mediteaza

Gaseste-ti un loc linistit, departe de agitatia de acasa sau de la birou. Aici, incearca sa iti iei mintea de la treburile urgente sau deadlineuri si relaxeaza-te. Inchide ochii, pentru a evita sa mai dai creierului tau impulsuri vizuale si gandeste-te la tot ce te face fericita. In timpul meditatiei pulsul devine mai lent, iar muschii se relaxeaza, astfel esti mult mai calma si mintea e mult mai odihnita. Imagineaza-ti ca e ca si cum ai da un refresh creierului.

 

2. Razi

Rasul este cel mai bun medicament, in plus, nu costa nimic. Razi mai des, descreteste-ti fruntea si uita de problemele cumulate peste zi.

3. Respira adanc

Daca simti ca ai un nod in gat din cauza stresului si devii din ce in ce mai agitata, opreste-te din tot ceea ce faci si respira profund. Trage adanc aer in piept, tine-l cateva secunde, apoi elimina-l usor. Repeta acest exercitiu de cateva ori si vei simti imediat diferenta. Creierul tau va fi oxigenat si gata de a primi noi comenzi.