Life, Stiri

Meteorologii au emis o informare de ploi şi caniculă valabilă pentru toată ţara.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă dimineaţă, o informare meteorologică de instabilitate atmosferică şi disconfort termic valabilă în intervalul 16 august, ora 14.00 până pe 17 august, ora 20.00.

646x404

„În intervalul menţionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Muntenia, Dobrogea, estul Olteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curbură. În aceste regiuni se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, posibil, grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 15 – 20 l/mp şi izolat, mai ales în Lunca Dunării şi în zona litoralului, 30 – 40 l/mp”, se arată în informare. Totodată, în după-amiaza zilei de sâmbătă, 16 august, în estul Munteniei şi în cea mai mare parte a Dobrogei, vremea se va menţine călduroasă, vor fi temperaturi maxime de 32 – 34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai atinge local pragul critic de 80 de unităţi şi disconfortul termic va fi accentuat.