Actualitate, Featured

Masa de Paște poate pune în pericol sănătatea. Atenție la alimentație!

Mesele de Paşte, pot crea probleme digestive sau chiar și afecțiuni mult mai grave, atât timp cât consumul nu este unul ponderat. 

Ouăle roșii sunt nelipsite de pe mesele românilor, însă atenție la canitate. Deși ele aduc un aport de aminoacizi esențiali, este recomandat consumul a maxim două pe zi. Gălbenușul de ou conține foarte mult colesterol.

Pasca, pentru că este făcută cu mult aluat și mult zahăr, aduce un aport caloric important, de aceea se recomandă să fie servită drept gustare cu un iaurt foarte slab.

 Carnea de miel este indicat să fie preparată la cuptor și să se servească altărui de o salată. Este bine să evităm carnea grasă și mai ales în combinație cu cartofi.

Drobul de miel, pe care îl prepăram cu organe, ficat, inimă, rinichi, splină, plămâni şi diafragmă, poate fi consumat la miul dejun sau drept gustare. Este important să  punem legume de culoare verde şi verdeţuri. 

blank