Life, Stiri

Masa de Crăciun poate fi o plăcere dacă ai grijă la calorii!

Cercetătorii au pus la punct meniul perfect

masa_craciun_familie_15296900

Formula unui meniu perfect pentru masa de Crăciun, care satură fără să îngraşe, a fost pusă la punct de o echipă de specialişti din Marea Britanie.

Meniul perfect de Crăciun, care conţine aportul ideal de calorii şi nutrienţi pentru o masă, a fost alcătuit de psihologul nutriţionist David Lewis şi de medicul Margaret Yufera-Leitch.

Meniul perfect pentru masa de CRĂCIUN este următorul, potrivit dailymail.co.uk: 150 de grame de friptură de curcan la cuptor; 110 grame de piure de castane; 100 de grame de sos (care se formează sub friptură, în timpul coacerii); 15 grame sos de merişoare; Un cârnăcior; 80 de grame de cartofi la cuptor; 155 de grame de varză de Bruxelles înăbuşită; 160 de grame morcovi înăbuşiţi; 150 de grame de varză roşie.

Ca desert, specialiştii recomandă 28 de grame de budincă, o felie de plăcintă şi o clementină proaspătă.

Specialiştii britanici afirmă că proteinele şi aminoacizii din carnea de curcan, carbohidraţii din cartofi, vitaminele şi mineralele din legume, precum şi gustul dulce-acrişor al sosului de merişoare transformă prânzul de Crăciun într-o masă ideală şi echilibrată din toate punctele de vedere.

Aceştia recomandă consumul de fructe proaspete, care favorizează digestia, sporesc senzaţia de saţietate şi asigură energia organismului pe parcursul zilei.

blank