Promo

Marmura, apogeul luxului în designul interior

Dintre toate materialele, marmura este unul dintre cele mai apreciate, fiind folosit încă din antichitate. Datorită rezistenței sale și a varietății de culori, marmura a fost folosită atât în designul interior, cât și în realizarea sculpturilor sau a clădirilor grandioase ale epocii.

Marmura oferă o eleganță aparte spațiului în care este integrată, fiindcă se comportă excelent în condiții de umiditate, motiv pentru care se folosește pentru băi, pardoseli, scări, pereți exteriori, blaturi sau decorațiuni.

Din fericire, găsești numeroase oferte de marmură, cu ajutorul căreia să oferi locuinței tale un aspect simplu dar elegant. Află de ce este marmura un material luxos și de ce merită să-l integrezi în planurile tale de design interior, din rândurile de mai jos!

Marmura este atemporală

Vrei să redecorezi casa și ești în căutarea unui material care nu iese din tendințe? Poți opta pentru marmură, fie că vorbim despre baie sau living. Marmura este un material excelent pentru încăperi mari, fiindcă este impunătoare și transformă spațiul într-unul elegant și comod.

De cele mai multe ori, pasionații de design interior aleg să folosească marmura pentru baie, fiindcă este rezistentă, cu un design unic. Nu trebuie neapărat să dispui de o baie de dimensiuni mari – marmura este ideală pentru încăperile elegante, care atrag atenția.

Marmura se întreține ușor

Într-o cameră precum baia sau bucătăria, care sunt intens tranzitate în fiecare zi, ai nevoie de materiale care nu sunt greu de întreținut. De aceea, marmura poate fi o variantă de luat în calcul. Atâta timp cât marmura este îngrijită corect, cu ajutorul produselor special destinate pentru curățarea ei, nu vei avea probleme.

Pentru a evita detergenții sau agenții chimici care pot strica aspectul marmurei înainte de vreme, curăță obiectele din marmură cu ajutorul celei mai simple metode: burete moale și o cârpă moale. Mai mult, este recomandat să folosești un sigilant de bună calitate, pe care să-l folosești pentru marmura care merită ferită de pete și zgârieturi. Atunci când vrei să folosești un sigilant pentru marmură într-o încăpere precum bucătăria, asigură-te că acesta nu este toxic, pentru a nu intra în contact cu alimentele.

Marmura poate fi combinată cu numeroase materiale

Marmura este materialul care arată minunat alături de diferite tipuri de materiale, fie că vorbim despre oțel inoxidabil, lemn sau granit. Fii creativ și combină marmura cu aceste tipuri de materiale, pentru rezultate extraordinare! Ține cont și de faptul că marmura este disponibilă într-o varietate de nuanțe și culori, care variază de la negru la alb, până la roșu, verde, galben sau albăstrui. Așadar, îți poți organiza locuința așa cum îți dorești, în funcție de nuanțele preferate.

 

Ai o casă modernă, clasică sau rustică? Nu te îngrijora, marmura arată minunat în orice tip de locuință și în orice tip de decor. Dacă alegi un material precum marmura pentru baie, te poți bucura de următoarea combinație:

  • Lemn laminat
  • Plăci de marmură cu un finisaj mat
  • Plăci de marmură cu aspect lucios, ce pot fi folosite pentru pereții dușului sau pentru marginea căzii
  • Pardoseala din marmură. Spre deosebire de alte tipuri de roci, marmura se poate lustrui, pentru o pardoseală fină și strălucitoare. Procesul de lustruire va evidenția pe loc modelul marmurei alese.
  • Corpuri de iluminat din oțel

 

Rezultatele vor fi extraordinare și îți vor transforma pe loc baia într-un spațiu elegant, comod și perfect funcțional.