Politic

Marcel Ciolacu îl contrazice pe Florentin Pandele. Firea rămâne în cursa alegerilor

Marcel Ciolacu susține că Gabriela Firea este în continuare candidatul social democraților pentru funcția de Primar General al Municipiului București. Declarațiile premierului vin după valul de controverse create la nivel de partid, dar și în coaliție.

Marcel Ciolacu susține că Gabriela Firea rămâne în continuare candidatul PSD pentru scaunul de primar general. Totuși, premierul a subliniat că în perioada următoare social-democraţii vor decide dacă merg separat la aceste alegeri sau împreună cu PNL.

Marcel Ciolacu, despre posibila candidatură a Gabrielei Firea

Premierul României susține că Gabriela Firea este în continuare candidatul PSD pentru funcția de primar general al Bucureștiului. Declarațiile lui Marcel Ciolacu vin după o serie de controverse la nivel de partid.

„Am stabilit o alianţă electorală. În acest moment candidatul pentru funcţia de primar general este doamna Gabriela Firea din partea PSD. În interiorul coaliţiei, la fel cum am stabilit şi o alianţă, urmează să vedem dacă mergem separat în această confruntare politică sau mergem împreună cu cei de la PNL. Sunt ferm convins că în următoarea perioadă se va lămuri acest lucru”, a spus premierul.

Discuții în coaliție

În ultimele zile, scena politică a fost acaparata de discuții legate de comasare. Miercuri, premierul României a lăsat se înțeles că fiecare posibil candidat ar putea să facă performanță în orașul natal.

„Cea mai mândră muncă e să fii ales la tine, în orașul tău, să muncești pentru locul în care te-ai născut”, a spus acesta.

Având în vedere că Gabriela Firea este originară din Bacău, mesajul premierului a fost considerat ca fiind unul cu trimitere la fostul edil al Capitalei.

„Vorbim de cele mai competente persoane care pot conduce administrația. Eu am fost viceprimar la Buzău, trebuie să ai ceva în tine să poți face această muncă. Cea mai mândră muncă e să fii ales la tine, în orașul tău, să muncești pentru locul în care te-ai născut. În perioada următoare vom veni cu deciziile politice pentru toate candidaturile”, a declarat premierul.

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu l-a contrazis pe Florentin Pandele

Citește și  Partidul lui Ciolos a facut lista pentru europarlamentare

Primarul din Voluntari, Florentin Pandele, a transmis că soția sa nu va mai candida pentru postul de primar general al Bucureștiului.

„Soția mea nu va mai fi candidat la Primăria Capitalei. Eu mă simt extraordinar de bine că va avea timp să se ocupe de copii. În ultimele sondaje reale are peste 32%. Azi va fi un alt candidat.”, a spus Florentin Pandele.

În același timp, Președintele filialei PNL București, Sebastian Burduja a afirmat că „există toate premisele” ca liderii coaliției să meargă pe un candidat comun pentru funcția de Primar General al Capitalei.

blank