Life, Stiri

Mănâncă crudităţi foarte colorate şi vei fi sănătos!

12 super-alimente care conţin antocianine, duşmanii cancerului

showthumb_resize-11

Antocianina este un fenol din plante care este responsabil cu pigmentarea alimentelor în culori violet, roșu și albastru. Practic, ca să fim sănătoşi, ar trebui să mâncîm numai fructe sau legume colorate puternic!

Acest compus este un puternic antioxidant care luptă cu radicalii liberi din corpul uman. Reduce frecventa tuturor cancerelor, indiferent de localizare, atat prin actiune directa, de distrugere tumorala, cat si prin reciclarea glutationului (cel mai puternic si mai important dintre antioxidantii produsi de organism).

showthumb_resize-13

Un nou studiu realizat de cercetatorii de la “Ohio State University” din Statele Unite ale Americii arata ca pigmentii naturali care se regasesc in anumite legume si fructe au un efect benefic in lupta impotriva cancerului. Experimentele efectuate pe celule umane, au aratat ca antocianinele, regasite in grapefruitul rosu, fructele de padure, afinele si varza rosie, pot opri cresterea (si uneori chiar distrugerea) celulelor canceroase aflate in colon. Porumbul rosu se pare ca este cel mai puternic in atacul asupra celulelor canceroase. Testele efectuate au aratat ca aceasta leguma distruge 20% din celulele canceroase.

 showthumb_resize-12

Iată cele 12 alimente care conțin antocianine: fructe de pădure (mure, zmeură, afine, soc, merișoare), cireșe, coacăze negre, struguri negri și vin roșu, prune, rodii, căpșuni, banane, piersici, vinete, sparanghel, varză roșie, fasole neagră, ceapă roșie şi roșii.