Administratie Locala, Featured

Majorări de capital pentru societățile Municipalității⁩

Pe ordinea de zi a sedintei de consiliu din data de 19 decembrie se afla o serie proiecte prin care se propune majorarea capitalului social pentru societatile comerciale aflate in subordinea CGMB si PMB.

Majorarea de capital este necesara pentru ca aceste companii nou infiintate sa poata dezvolta proiecte in domenii precum sanatate, protectie civila, reabilitare si consolidari, iluminat public etc.

Compania Municipala Consolidari solicita o majorare de 17.230.000 lei pentru achizitionarea unor utilaje speciale necesare pentru punerea in siguranta a cladirilor cu risc seismic. Este vorba de utilaje speciale  in vederea desfasurarii activitatii: schele, 1 macara mobila, 2 incarcatoare telescopice, 2 autobasculante, 4 dube, 4 autoutilitare, o hala mecanica cu destinatie depozit si alte echipamente necesare pentru organizarea de santier.

Compania Consolidari a demarat deja lucrarile la patru cladiri in Centrul Istoric al Capitalei, iar in perioada imediat urmatoare se vor incheia alte trei contracte pentru punerea in siguranta a unor cladiri din Capitala.

In ceea ce priveste Compania Municipala Medicala, se propune o majorare de 6.000.000 lei, precum si un imprumut temporar de 6.000.000 lei, pe baza de conventie, de la bugetul Capitalei. Imprumutul se va rambursa integral in termen de un an de la data acordarii, in caz contrar aplicandu-se majorari de intarziere.

Scopul majorarii capitalului social al Companiei Municipale Medicala Bucuresti S.A este de a sustine activitatea societatii in vederea indeplinirii obiectului de activitate prin asigurarea necesarului de fonduri.

Pentru ca nu exista inca in Bucuresti suficiente locuri disponibile in caminele de persoane varstnice (cererea depasind cu cel putin 300% oferta de locuri existente) si nici suficiente servicii de ingrijire la domiciliu pentru acestea, CGMB a mandatat Compania Municipala Medicala Bucuresti sa identifice, impreuna cu institutiile de resort, cele mai eficiente servicii prin raportul calitate cost, care sa asigure o mai buna protectie a varstnicilor din Bucuresti. Avand in vedere ca unul dintre cele mai eficiente servicii care asigura starea de sanatate fizica si psihica a persoanelor varstnice este ingrijirea la domiciliu, s-a prevazut pentru anul 2018 derularea unui astfel de program, printr-o varianta tehnologizata, pentru 10.000 de persoane varstnice, bolnave cronice, in special in domeniul insuficientei cardiace si a debutului dementelor senile.

 Compania Municipala Eco Igienizare, care se va ocupa de deratizarea si dezinsectia la nivelul municipiului Bucuresti, solicita o majorare de capital de 6.000.000 lei, bani necesari pentru achizitionarea de autovehicule, autoutilitare si alte utilaje necesare desfasurarii activitatii.

 Compania Municipala Protectie Civila si Voluntariat, care are ca obiect de activitate protectia civila si situatiile de urgenta, solicita o majorare de 11.364.000 lei, suma fiind prevazuta pentru achizitionarea unei cladiri pentru cursuri de instruire si cazarea cursantilor, un teren pentru centrul de instruire si o sala pentru pregatire fizica. Aceasta companie se va ocupa, printre altele, de intocmirea documentatiei in vederea obtinerii avizelor ISU, dar si de consultanta privind securitatea in munca. Totodata, compania va desfasura activitati de informare si instruire privind cunoasterea si respectarea regulilor si masurilor de comportare in caz de situatii de urgenta; va mentine in stare de functionare sistemele de transmisiuni si alarmare in scopul instiintarii si alarmarii populatiei si asigurarea fluxului informational-decizional; va organiza si asigura adapostirea populatiei, precum si sprijinirea actiunilor de construire si amenajare a adaposturilor; va acorda ajutor, in conditiile legii, persoanelor a caror viata este pusa in pericol in caz de explozie, inundatii, alunecari de teren, accidente, precum si caz de dezastre etc.

Referitor la Compania Municipala Parking, care are ca obiect de activitate construirea de parcari noi, dar si intretinerea si modernizarea celor existente, propune o majorare de 20.000.000 lei, suma fiind solicitata pentru modernizarea parcarilor (2.050 de indicatoare de informare, 200 automate parcare, 51 sisteme de camere video, 21 cabine de paza, 21 aer conditionat mobil), dar si pentru achizitia a 10 freze pentru zapada si 6 automobile.

Pentru Compania Municipala Strazi Poduri si Pasaje (care se va ocupa de modernizarea si reabilitarea strazilor din Capitala, precum si de reabilitarea/construirea de poduri si pasaje) propune o majorare de 50.136.370 lei, suma urmand sa fie folosita pentru dotarea companiei cu utilaje noi, de mica si mare mecanizare, necesare pentru lucrari de reparatii ale sistemului rutier, poduri si pasaje, cat si pentru lucrari de reabilitare ale sistemului rutier si pentru o minima dotare in programe informatice necesare.

In ceea ce priveste societatea Trustul de Cladiri Metropolitane SA, care are ca obiect principal de activitate construirea de locuinte sociale si pentru tineri, aceasta propune o majorare de 25.240.000 lei. Astfel, societatea isi propune sa achizitioneze utilaje si dotari specifice segmentului de constructii (ex. buldoexcavator, excavator pe senile, autobasculata, macarale, motostivuitor etc).

Pentru Compania Municipala Dezvoltare Durabila, care va realiza studii de oportunitate, fezabilitate si proiecte tehnice pentru obiectivele de investitii ale Capitalei,  se propune o majorare de capital de 15.000.000 lei.

In cazul Companiei Municipale Imobiliare (care se ocupa cu intretinerea, modernizarea si dezvoltarea fondului locativ) se propune o majorare de 56.777.000 lei, sumele fiind necesare pentru cumpararea si valorificarea de imobile, precum si pentru achizitionarea a trei autoutilitare.

Pentru Compania Municipala Managementul Traficului, care va implementa sisteme moderne pentru fluidizarea traficului in Capitala, se solicita o majorare de 3.875.840 lei, bani care vor fi utilizati pentru dotarea companiei cu utilaje, un sistem integrat call center, masina de marcat pista de biciclete, aparat sudura fibra optica, tester fibra optica, autoutilitara, pachet licente software.

Compania Municipala Iluminat Public (care se va ocupa de modernizarea si intretinerea sistemului de iluminat public din Capitala)propune o majorare de 5.514.750 lei, suma fiind prevazuta pentru dotari specifice activitatii: utilaje performante, spatii de productie, 2 camere cu termoviziune, 4 analizatoare de energie, 5 autovehicule cu 4 roti motoare, 13 autoturisme, 40 de calculatoare, 2 servere, 2 imprimante, licente software.

De asemenea, pentru Compania Municipala Intretinerea Arborilor si Spatiului Verde, care se va ocupa de administrarea, exploatarea, intretinerea si protejarea arborilor si spatiilor verzi din Bucuresti, se propune o majorare de 9.631.000 lei, necesari pentru achizitionarea de mijloace fixe si obiecte de inventar.

Compania Municipala Tehnologia Informatiei, care va asigura servicii de mentenanta colectiva si predictiva pentru echipamentele hardware si care va dezvolta solutii si aplicatii software pentru PMB si institutiile subordonate, solicita o majorare de 3.570.000 lei, suma find prevazuta pentru echipament hardware (server si stocare) si pentru pachete software, statie grafica, 5 echipamente de telecomunicatii, 1 sistem integrat de call center, 1 videoproiector cu ecran electric, mobilier, 2 autoutilitare si 6 autoturisme, statie de emisie-receptie si aparatura specifica.

Compania Municipala Paza si Securitate, care va asigura servicii de paza si securitate pentru PMB si institutiile subordonate, dar si pentru alte obiective publice, a solicitat o majorare de 11.200.600 lei. Suma este prevazuta pentru achizitionarea unui sediu (spatiu social+amenajare), a unei unitati de dispecerat, 2 masini de transport valori, 1 echipament de sistem de securitate, echipamente de comunicatii, echipamente sistem securitate.

Compania Parcuri si Gradini, care se va ocupa de intretinerea si modernizarea parcurilor si gradinilor publice din Capitala, propune o majorare de 10.000.000 lei care vor fi folositi pentru achizitionarea de 8 furgonete, 1 transplantor, 5 tractoare de tuns iarba, 4 autoutilitare, 3 tomografe pentru arbori, tractor si remorca, soft arhitectura peisagistica, 10 masini de tuns iarba.

SC Service Ciclop SA – majorare de 9.960.000 lei, bani prevazuti pentru retehnologizarea si modernizarea atelierelor, precum si pentru modernizarea spatiilor in care se desfasoara activitatea de service. Este important de mentionat ca, in cadrul SC Service Ciclop SA, nu au mai fost efectuate investitii din anul 2008, motiv pentru care activitatea de service se desfasoara greoi si rudimentar, spatiile si anexele existente se afla in stare avansata de degradare, fiind imperios necesare investitii pentru consolidare, reparatii capitale, modernizare si reabilitare a constructiilor existente, dar si a instalatiilor specifice.

blank