Prmeierul Ludovic Orban va avea, marți dimineața, o întâlnire cu reprezentanții Federației Naționale Sindicale „Ambulanța”.

La întâlnirea de la Palatul Victoria vor lua parte și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Federația Națională Sindicală „Ambulanța” a anunțat că suspendă protestul la nivel național, anunțat pentru data de 10 noiembrie, în contextul discuțiilor cu Orban.

Revendicările Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” din România sunt:

– suplimentarea cu personal în serviciile de ambulanţă

– rectificarea bugetară la nivelul necesarului pentru a asigura drepturile salariale şi cheltuieli materiale necesare pentru continuitatea activităţii în serviciile de ambulanţă

– reaşezarea salarizării asistentului medical, a managerului general şi a membrilor comitetului director din serviciile de ambulanţă

De asemenea, pe lista de revendicări de mai află salarizarea întregului personal din Serviciile Publice de Ambulanță începând cu 1 ianuarie 2021 la nivelul grilei anului 2022, precum și asigurarea pensiei de urmaș familiei acestuia în urma decesului personalului din Serviciile Publice de Ambulanță în lupta cu virusul Covid-19.

Arafat a dat ordinul: Preluați toți pacienții aduși cu ambulanța indiferent de situația locurilor disponibile în secțiile spitalelor!
Șeful Departamentului pentru Situații de urgență a emis luni, 2 noiembrie, ordinul 4649281 prin care solicită tuturor spitalelor și Unităților de Primiri Urgențe din România să îi preia pe toți pacienții aduși cu ambulanța.

Raed Arafat, în calitate de comandant al acțiunii, încearcă astfel să stopeze fenomenul în care spitalele refuză aducerea pacienților suspecți de COVID, dar și pe cea a pacienților non-COVID. Astfel, acesta le solicită unităților sanitare să îi primească pe toți, „indiferent de situația locurilor disponibile în spitale.

„Avem mașinile pline cu oameni și spitalele au început să spună către dispecerate: Ocoliți-ne, nu putem să vă primim acum, nu avem locuri disponibile”, au reclamat Serviciile de Ambulanță și SMURD, în special cele din București, potrivit unui specialist familiar cu disucția de la MAI.


Citeste si...
Viorel Lis, din ce în ce mai rău: „Analizele nu mi-au ieşit bine. Eu vreau să trăiesc”