Să-și crească copiii fericiți este una dintre principalele preocupări ale părinților și, de obicei, începe chiar înainte ca aceștia să se nască.

Părinții nu știu adesea cum să procedeze. Nu știu dacă e bine să le cumpere multe jucării, să îi ia în excursii de la o vârstă fragedă, să îi înscrie la diverse cursuri etc. Există lucru important de care trebuie să țineți cont întotdeauna. Copiii văd lumea într-un mod mai simplu decât noi, prin urmare, nu este atât de dificil să-i faceți fericiți.

Nu contează dacă credeți că activitățile la care vă gândiți sunt simple, cu siguranță micuțului vostru îi va face plăcere să facă această activitate mai mult decât vă imaginați. Iată câteva lucruri care îi fac fericiți pe copii:

Să se afle în preajma animalelor

Nu este o surpriză faptul că celor mici le plac toate tipurile de animale, deoarece ei sunt protagoniștii majorității poveștilor pe care le citesc și ale desenelor animate pe care le văd. Acasă, sunt cei mai buni în imitarea sunetelor animalelor: Miau! Ham!  Unul dintre jocurile preferate dintre părinți și copii.

De aceea, văzându-le de aproape le provoacă atât de multă emoție, cu atât mai mult dacă este o specie pe care abia o descoperă.

Să asculte muzică și să danseze

Copiilor, de la o vârstă fragedă, le place să asculte muzică și, în timp ce fac asta, corpul lor începe să se miște. Dansul este o reacție înnăscută la copii, aceștia au o predispoziție naturală de a dansa în ritmul muzicii și, întâmplător, cu cât își sincronizează mai mult mișcările cu muzica, cu atât le place mai mult. Sunt mișcări care le provoacă plăcere și care sunt de obicei însoțite de un zâmbet.

Au un mare avantaj față de adulți. Lor nu le este rușine să facă ce simt. Această dezinhibiție le permite să se bucure de dans cu o mai mare libertate. Se pare că cei care cresc ascultând muzică, cântând diverse cântece și trăind în ritmul muzicii, au un sistem senzorial mai bun, creând mai multe conexiuni neuronale.

Să exploreze locuri noi

Deși poate fi dificil să ții pasul cu un copil care explorează, explorarea este bună! Micuții sunt foarte încântați să se miște, să exploreze, să vadă și să atingă tot ce pot. Ei își folosesc simțurile și corpurile pentru a descoperi lumea. Dacă doriți să vă faceți copilul fericit, duceți-l în locuri unde poate învăța cum funcționează lucrurile, cum arată în interior și cum sunt făcute.

Un copil între 1 și 3 ani poate fi interesat de toate, mai ales dacă este ceva nou sau diferit. Călătoriți cu el, duceți-l în locuri unde se poate minuna de împrejurimi și explora diferite culori, texturi și forme, altele decât cele pe care le vede acasă.

Să alerge în aer liber

Ceea ce pentru adulți înseamnă exercițiu, pentru copii este una dintre activitățile lor preferate de joacă. Este un comportament foarte frecvent care apare de obicei când copiii încep să se simtă autonomi și liberi. De asemenea, alergând ard energia. Mulți dintre ei au mai mult decât suficientă. Uneori servește și ca o modalitate de a concura cu ceilalți când vine vorba de a ajunge primii într-un loc pentru a recupera ceva (de exemplu, o minge) sau pentru a lua ceva ce au văzut primii.

Să meargă la plajă

Plaja este un loc perfect pentru ca cei mici să alerge fără oprire, să se bucure de senzația de nisip pe picioare, de lumina soarelui și de briza mării. Aici se vor simți cu adevărat fericiți. Le puteți cumpăra o minge și organiza jocuri la care să participe întreaga familie.

Dincolo de cele prezentate mai sus, copiilor le place să se joace cu diverse lucruri și să se implice în diverse activități gospodărești. Dacă le place să fie lângă voi când gătiți, le puteți dărui o bucătărie de jucărie. În prezent, există multe modele de bucătării copii pe piață.

De asemenea, există multe jucării de fete atât în magazinele fizice, cât și în cele online. Spor la cumpărături menite să-i facă fericiți pe cei mici!