Actualitate, Stiri

LOVITURĂ pentru Dan Voiculescu. Omul de afaceri va executa pedeapsa în regim ÎNCHIS

Dan Voiculescu va executa pedeapsa în regim închis, a hotărât o comisie din cadrul Penitenciarului Rahova.

dan_voiculescu_84436300_79944900

Perioada de carantină de 21 de zile s-a încheiat joia trecută pentru condamnaţii din dosarul ICA, printre care se numără şi Dan Voiculescu.

Astfel, o comisie din cadrul Penitenciarului Rahova a decis ca omul de afaceri Dan Voiculescu să excute pedeapsa în regim închis întrucât el a fost condamnat la 10 ani de închisoare, iar legea prevede că persoanele care primesc mai mult de trei ani vor primi un astfel de regim de detenţie.

Regimul de detenţie se stabileşte şi în funcţie de vârsta deţinutului, starea de sănătate şi antecedentele penale ale acestuia.

Dan Voiculescu are 67 de ani, iar Gheorghe Mencinicopschi, 65 de ani. Potrivit prevederilor legale, ei ar putea fi eliberaţi după ce execută o treime din pedeapsă, întrucât au împlinit 60 de ani.

Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat definitiv, în 8 august, în dosarul privatizării ICA, pe Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, şi pe Sorin Pantiş, fost ministru, la şapte ani de închisoare.

Dosarul privind privatizarea ICA a fost judecat din 1 iulie de completul format din magistraţii Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea, aceştia fiind desemnaţi după ce preşedintele completului iniţial, Stan Mustaţă, a fost arestat pentru trafic de influenţă, iar celelălalt membru, Florică Duţă, s-a pensionat.