Actualitate, Featured

Lovitura anului dată de TVR. A recrutat un ofițer SRI pe o poziție cheie

TVR a angajat un ofițer al Serviciului Român de Informații pentru a asigura o legătură directă cu publicul, o poziție mai rar întâlnită în peisajul media autohton.

Televiziunea Română a anunţat numirea unui „ombudsman“, care asigură echilibrul între public şi redacţie. Paginademedia.ro a descoperit că este vorba de Septimiu Marica, lector universitar doctor, expert ştiinţific la nivel naţional, ofiţer de execuţie şi analist Serviciul Român de Informaţii (2000-2008).

În calitate de ofiţer în cadrul Serviciului Roman de Informaţii, a contribuit la înfiinţarea „Centrului Zonal de Înalte Studii pentru Prevenirea şi Contracararea Bioterorismului” în parteneriat cu FBI, Univesitatea „DE PAUL” din Statele Unite ale Americii (Chicago, Illinois), Ministerul Administraţiei şi Afacerilor Interne şi Academia Oamenilor de Știinţă din România.

Venirea lui Marica are loc într-o perioadă de numiri noi în TVR: un fost prezentator din perioada ceauşistă – Nicolae Melinescu, a fost anunţat la departamentul ştiri. Totodată, interimatul ştirilor a fost preluat de Mădălina Rădulescu (care a mai fost pe această poziţie în perioada lui Alexandru Sassu), scrie paginademedia.ro.