Linda Evangelista
Life

Linda Evangelista, „desfigurată” după o procedură estetică efectuată în urmă cu 5 ani: „Nu mă recunosc fizic”

În numărul din această săptămână al revistei People, fotomodelul canadian Linda Evangelista a vorbit despre chinurile prin care a trecut în ultimii 5 ani, din cauza unei proceduri estetice care a desfigurat-o.

Procedura se numește CoolSculpting și presupune înghețarea celulelor adipoase. Conceptul presupune slăbire localizată prin înghețare, în zonele corporale cu țesut adipos în exces. Linda Evangelista a efectuat o astfel de procedură în perioada 2015-2016, însă rezultatele au deformat-o pentru restul vieții, potrivit PEOPLE.

Linda Evangelista a vorbit după 5 ani de la procedură

În septembrie, modelul a intentat un proces împotriva companiei responsabile de procedura estetică. Aceasta a cerut daune de 50 de milioane de dolari, echivalentul perioadei în care a efectuat ședințele corporale și nu a putut lucra.

„Nu mai pot trăi așa, ascunsă și în rușine. Pur și simplu nu mai pot trăi cu această durere. Sunt dispusă să vorbesc în sfârșit”, a declarat Linda Evangelista.

Observând că zonele unde a fost efectuată procedura începeau să se mărească, Evangelista a mers la medic, unde a primit diagnosticul de hiperplazie adipoasă paradoxală (HAP). Acest efect secundar afectează mai puțin de 1% dintre pacienții care efectuează CoolSculpting.

„Nu credeam că voi arăta așa”

La 5 ani de la efectuarea procedurii, modelul canadian a mărturisit că a rămas „deformată permanent” și „brutal desfigurată”. Spune că nu se mai recunoaște fizic și că ceea ce însemna Linda Evangelista „a cam dispărut”.

„De ce simțim nevoia să facem aceste lucruri [cu corpurilor noastre]? Întotdeauna am știut că voi îmbătrâni. Și știu că există lucruri prin care trece un corp. Dar pur și simplu nu credeam că voi arăta așa. Nu mă recunosc fizic, dar nici nu mă mai recunosc ca persoană. Ea — și ce înseamnă  Evangelista, ca supermodel — a cam dispărut”, a spus Linda Evangelista.

Un reprezentant al CoolSculpting a spus pentru revista People că procedura prin care a trecut Linda Evangelista este studiată în peste 100 de publicații științifice și că efectele secundare continuă să fie documentate.