Administratie Locala

Liceul teoretic „C. A. Rosetti” de top a făcut 55 de ani de existenţă!

Pentru că e o şcoală etalon a beneficiat de un proiect de milioane de lei din fonduri europene

liceu

Vineri, 24 ianuarie, de Ziua Unirii şi la împlinirea a 55 de ani de existenţă a Liceului Teoretic „C. A. Rosetti” s-a inaugurat un nou şi modern complex sportiv, în prezenţa a profesorilor şi elevilor. Au participat primarul Neculai Onţanu, alături de membri ai consiliului local, de Constantin Trăistaru, inspector şef al Inspectoratului Şcolar Bucureşti, de Mihaela Ciho, inspector şef al Inspectoratului Şcolar Sector 2 şi de Iulian Popescu, deputat, şi Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal.

Prin finanţarea cu 10,4 milioane lei obţinuţi din fondurile europene de către Primăria Sectorului 2 au fost realizate sala de sport, terenurile de baschet şi fotbal, reabilitarea, modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii educaţionale a Liceului Teoretic „C. A. Rosetti” (str. G. Garibaldi, nr. 11).

Terenul pe care au fost construite sala de sport, terenul de baschet şi cel de fotbal de la Liceul Teoretic „C. A. Rosetti” s-a aflat în atenţia Primăriei Municipiului Bucureşti pentru a fi retrocedat câţiva ani. De fiecare dată când s-a solicitat retrocedarea, Primăria Sectorului 2 s-a opus vehement, cu argumente solide, astfel încât, cea mai mare parte a terenului a rămas la dispoziţia Liceului Teoretic „C. A. Rosetti”, dând posibilitatea Primăriei Sectorului 2 să construiască şi să amenajeze un minunat complex sportiv destinat în exclusivitate educaţiei tinerei generaţii.

Primarul Neculai Onţanu a felicitat conducerea şcolii şi pe toţi participanţii la eveniment – sportivi şi foşti absolvenţi ai celor 55 de ani de activitate ai liceului – pentru că au ales o unitate de învăţământ de prestigiu, care le-a pus bazele solide ale unei educaţii de top.

Edilul sectorului 2 a declarat că intenţionează să facă concurenţă celor care inaugurează restaurante, prin construirea de mai multe săli de sport, şcoli, bazine de înot, mai ales că în acest an se vor mai da în folosinţă alte asemenea obiective de interes pentru elevii sectorului 2. În acest context, domnia sa a oferit doamnei directoare, Georgeta Cicea şi cadrelor didactice de la Liceul C.A. Rosetti, Diplome de excelenţă ale Primăriei Sectorului 2 iar primarul Neculai Onţanu a primit din partea acestei unităţi de elită, „Trofeul de excelenţă” al Liceului teoretic sărbătorit.

Proiectul finanţat din fonduri europene cuprinde: o nouă sală de sport, Sala „Eugen Trofin”, de o suprafaţă de 1.472 mp, în care se pot practica mai multe sporturi – handbal, baschet, volei sau atletism – cu gradene retractabile cu locuri pentru cca 200 de spectatori. Sala este dotată cu anexe pentru vestiare, cabinet medical şi grupuri sanitare cu duş.

În curtea liceului, pe o suprafaţă de peste 1.200 mp, au fost construite, în aer liber: un teren de baschet, cu suprafaţa betonată (412 mp – 27,5 x 15 m) pe care sunt instalate şase panouri; un teren de fotbal gazonat, în suprafaţă de 800 mp (40 x 20 m). Ambele terenuri vor găzdui, în curând, partide din cadrul competiţiilor inter-licee pe care primarul Neculai Onţanu le va organiza în acest an.

Din aceiaşi bani s-a reabilitat termic corpul principal al liceului cu scopul reducerii costurilor de funcţionare a liceului. S-a implementat o instalaţie de produs curent electric prin transformarea energiei solare regenerabile cu ajutorul celor 130 de panouri fotovoltaice, ce pot asigura 60% din consumul de energie electrică. S-a mai extins corpul principal al liceului şi s-au completat dotările cu echipamente educaţionale.

Ridicat, în timp record – între 1957 şi 1959 -, Liceului Rosetti,a devenit un centru de cultură pentru cartier şi împrejurimile lui. Prima serie de absolvenţi a Liceului „C. A. Rosetti” a fost cea din 1961, cu 396 de elevi. Începând din 1968, liceul a devenit prima şcoală experimentală de limba engleză din Bucureşti, iar din 1978 Liceul „C. A. Rosetti” a căpătat un nou profil ştiinţific, acela de studiere intensivă a ştiinţelor naturii-biologie, chimie, fizică, având laboratoare de specialitate foarte bine dotate. În această perioadă, absolvenţii liceului s-au impus la concursurile de admitere, devenind unii din cei mai buni studenţi ai universităţilor bucureştene şi ai Facultăţii de Medicină.

Ani de-a rândul, elevii liceului au fost principalii reprezentanţi la Olimpiadele de chimie – faza internaţională, obţinând numeroase premii şi menţiuni. Numele liceului s-a regăsit prin elevii foarte bine pregătiţi şi la Olimpiadele de biologie, fizică, limba şi literatura română.

Cadrele didactice, prin experienţă, tinereţe, profesionalism, receptivitate şi modul de comunicare îşi spun cuvântul în realizările obţinute de liceu în cei peste 50 de ani de existenţă.

Liceul Teoretic „C.A. Rosetti” este una dintre cele mai bune şcoli din Capitală şi orice elev este mândru să fie absolvent al unui asemenea liceu de prestigiu.

blank