Administratie Locala

La Husi cand ai putere legea nu conteaza!

Intr-un articol publicat de o ziarista din Husi, in ziarul local Vremea Noua, a aparut o informatie, cum ca o firma de transport, despre care ulterior am aflat ca se numeste ANTA 95 SRL (si care este unul din sponsorii diverselor manifestari culturale), dorea sa faca statie de autobuz pe un spatiu verde de langa un bloc de locuinte.

Intrand pe firul informatiei din alte surse decat ziarul local am constatat ca informatia era corecta.

In ziua de 10.11.2018, doi muncitori de la spatii verzi si patronul de la ANTA 95 SRL, au venit cu drujba, scara si toporul, conform celor spuse locatarii blocului, trimisi fiind de seful lor sa taie copacii. Scopul pentru care se facea taierea asa cum a spus patronul ANTA 95 SRL in discutiile cu locatarii nemultumiti si care solicitau respectarea legii, era amplasarea statiei de autobuze calatori.

Ca forma de protest locatarii au lipit pe arbori extrase din Legea nr.24/2007 care reglementeaza regimul spatiilor verzi. Popularizarea informatiei a agitat lumea care si-a manifestat solidaritatea cu locatarii si a suparat organele locale si pe primarul PSD.

Luni 12.11.2018, in jurul orei 16.00, acesta a venit insotit de politia comunitara la fata locului amenintand ca amendeaza toti locatarii care au masinile parcate pe spatiile libere de langa blocuri (considerate de domnia sa a fi spatii verzi ) si nu locuri de parcare, urmand a largi strada prin desfiintarea trotuarelor existente pe ambele parti si construirea unui nou trotuar in spatiul verde, care implica obligatoriu taierea arborilor.

Se pare ca meteahna de la varful PSD se transmite in tot teritoriul, nu conteaza viata oamenilor, ci numai dorintele celor care au puterea banului in cardasie cu cei care guverneaza sub sigla PSD.

blank
blank