Actualitate, Stiri

KLAUS IOHANNIS, AUDIAT LA DNA

Klaus Iohannis s-a prezentat, marţi, la DNA, după ce a depus plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea, ca urmare a adoptării de către Guvern a ordonanţei privind migraţia aleşilor locali.

iohannis_la_viaduct_14772100_70564500

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început urmărirea penală in rem, cu privire la faptă, în dosarul constituit ca urmare a plângerii PNL faţă de emiterea ordonanţei privind migraţia aleşilor locali.

“Am susţinut plângerea, am reiterat motivele plângerii şi astfel procedura a fost îndeplinită”, a declarat Klaus Iohannis, la ieşirea din sediul DNA.

Procurorii au început urmărirea penală faţă de faptă ca urmare a plângerii depuse de preşedintele PNL, respectiv pentru abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pe altul.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri, la Alba Iulia, că preşedintele PNL, Klaus Iohannis, este un candidat la preşedinţia României care s-a descalificat prin gestul de a depune o plângere penală, dar şi prin reclamaţia făcută la Comisia Europeană.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a depus o plângere penală împotriva vicepremierului şi ministrului Dezvoltării, Liviu Dragnea, pentru abuz în serviciu în cazul iniţierii OUG 55/2014 privind apartenenţa aleşilor locali.

În document se arată că articolul 297 alineatul (1) din Codul penal prevede că abuz în serviciu constituie ‘fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau persoane juridice’.

Iohannis susţine în plângerea penală adresată procurorului-şef Laura Codruţa Kovesi că OUG iniţiată de Liviu Dragnea are ca scop unic sprijinirea intereselor de grup, în lipsa unei urgenţe reale şi este de natură a afecta procesul electoral, fiind de natură să conducă la susţinerea unui anume candidat.