Sport

Ionuţ Lupescu se dezice de Mircea Sandu şi Adalbert Kassai: Nu fac parte din echipa mea. I-am chemat din respect

Fostul internaţional Ionuţ Lupescu a declarat, marţi, că fostul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, şi fostul secretar general al forului, Adalbert Kassai, nu fac parte din echipa sa şi a precizat că i-a chemat din respect la lansarea candidaturii sale pentru şefia FRF.

Lupescu a spus că el va alege doar secretarul general, în cazul în care va deveni preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, şi a menţionat că are în vedere trei-patru nume. Fostul mijlocaş al echipei naţionale mai spune că este dispus să primească sfaturi din partea tuturor, dar asta nu înseamnă că le va oferi acestora posturi în conducerea FRF.

„Dacă voi fi ales, eu pot doar să propun secretarul general. Nu are rost să discut despre nume, dar am trei sau patru. E lipsă de respect să spun că am 30 de oameni. E suprastructură în organigramă, se depăşeşte bugetul. La mine va fi unul care a făcut ceva pe plan european. Mircea Sandu şi Adalbert Kassai nu fac parte din echipa mea. E o chestie de respect să-i chemi şi pe cei care au condus înainte, asta am văzut în străinătate. Johansson şi Platini s-au bătut, dar Johansson a venit în scaun cu rotile la fiecare şedinţă, a fost pus preşedinte de onoare. L-am chemat şi pe Dănuţ Lupu, care mă critică peste tot. Am vrut să arăt că nu am nimic cu nimeni şi că putem discuta. Şi pe actualul preşedinte, dacă nu va mai fi, îl voi invita la evenimentele viitoare. E vorba de repsect pentru insituţie. Îmi pare rău că nu am numărul de telefon al lui Pascu (n. a. – Mircea Pascu, predecesorul lui Mircea Sandu la conducerea FRF) pentru a-l chema şi pe el.

Am invitat pe toată lumea cu care am lucrat. Dani Timofte, Gică Hagi, Gică Popescu, Tudorel Stoica, Marius Lăcătuş, Victor Piţurcă, Mircea Lucescu, Sir Alex Ferguson, toţi vor să mă ajute cu orice sfat, nu doar Mircea Sandu”, a declarat Ionuţ Lupescu, la ProSport LIVE.

În vârstă de 49 de ani, Ionuţ Lupescu şi-a lansat, luni, candidatura pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal. Alegerile vor avea loc pe 18 aprilie anul acesta.

blank