Într-un un interviu acordat Playboy în decembrie 2006, Ion Iliescu spunea că deşi nu este un cititor constant al revistei, ştia de existenţa acesteia înainte de anii 90, la fel cum ştia de capitalism. Mai jos cateva dintre declaratiile sale memorabile.

ion_iliescuromanialibera_30602800_02486300_86424500_68815800

„Lui Traian Băsescu i-aş pune sub brad, fără să îmi fac însă mari iluzii, Constituţia Romåniei. (…..) Îi doresc lui Traian Băsescu să poată dovedi că în Romånia se poate trăi bine cu guvernul pe care l-a impus cu forţa şi de care nu mai ştie cum să scape.”

„Nu cred că este bine pentru sănătatea democraţiei romåneşti să avem un ”birou” care să emită certificate de bună purtare.”

„La nuditate, mă raportez ca orice om normal… Erosul e o componentă esenţială a naturii umane. Cine nu crede asta ori e ipocrit, ori are o problemă! (…..)”

„Nina e omul care m-a sprijinit cel mai mult de-a lungul carierei mele politice. (….)Am rămas amîndoi orfani la 15 ani şi ne-am umplut acest gol unul cu celălalt. Acum îmi dau seama că am îmbătrînit împreună, senin, solidar şi indispensabil.”

„Traian Băsescu va fi învins nu de un politician care să îi semene, care să îl învingă cu propriile arme, cum aud tot felul de scenarii, ci de un politician rasat, serios, pus pe treabă, nu pe harţă.”

 

„Nu am spus niciodată că sînt un om sărac. Nu mă plîng din acest punct de vedere.”