Interviu

Gogu Neagoe a realizat tablouri pentru vedete din showbizul romanesc ad-hoc

Interviu – Gogu Neagoe a realizat tablouri pentru vedete din showbizul romanesc.

blankArtistul Gogu Neagoe s-a născut la 4 octombrie 1976 în județul Olt. A debutat în anul 1993 la Slatina în cadrul unei expoziții de pictură în grup, în care au fost incluse opere ale marilor artiști români originari din Olt, Nicolaie Truță, Sabin Bălașa și Alexandru Clenciu. Din anul 2006 este membru al Asociației Caricaturiștilor Profesioniști din România, iar din anul 2008 este membru al Asociației Internaționale de Arte Plastice, Unesco, din Germania. A participat la numeroase festivaluri naționale și internaționale de pictură și caricatură, iar lucrările sale se află în colecții particulare din România și străinătate.Gogu Neagoe, care acum locuieşte în Capitală, este frecvent invitat la evenimente mondene  din Romania şi străinătate ca să realizeze caricaturi la fstivaluri de arta cultura .

blankA publicat sute de caricaturi de presă cu vedete în ziare locale şi centrale .Are tablouri pictate de valuare este premiat la festivaluri de arta pictura caricatura. Gogu Neagoe a acceptat să ne vorbească despre pasiunea sa pentru desen.

blankCum ai început să desenezi?

Încă de la grădiniță am început să desenez chipul educatoarei și al colegilor, iar după primul desen toată lumea a rămas cu gura deschisă, pur și simplu cand au văzut cât de mic și de  talentat sunt. tin legatura cu Alina Stefan o colega mea de la gradinita ea este medic in Canada .iar la banchet am facut expozitie cu portretele,caricaturile realizate de mine pentru colegilor de clasa .

Cu ce caricaturişti aţi colaborat?

Am avut onoarea să lucrez cu Stefan Popa POPAS si cu  Gabi Bratu, care este un specialist în diplomaţia caricaturii. Are o caricatură de mare rafinament. Îmi ridic pălăria în faţa fiecărui coleg de breaslă cum ar fi Catalin M,Aurelian Sai Mihai PIM,. Depinde cât o ridic.im place sa pictez tablourii stil portrete in ulei si pastel.vara petrec la mare cu prieteni  dar im place la tara unde am si atelire de pictura

Ce alte pasiuni mai ai?

Îmi place foarte mult să citesc cărți de istorie, și să plec în excursii alături de familie.

Ți-ai fi dorit să faci altceva în viață?

Mi-aș fi dorit să predau copiilor desenul, pentru că eu iubesc foarte mult copiii.mai ales ca la mine la tara sunt copiii care iam  desenat  caricaturi si portrete.

Ce iți place cel mai mult să desenezi?

Cel mai des desenez caricaturi, dar pictez și nuduri de femei, iar de la noi nu știu dacă a scăpat vreo vedetă nedesenată de mine ca pictura nud este solicitata de vedetele din Romania ,vin cu poze,fotografii la mine si eu fac tablou nud la marime mare si mici. Totuși, cel mai mult îmi place să pictez portrete în ulei și pastel in atelierul meu de pictura.

Ce nu-i place : Detest mârlănia, mitocănia şi ipocrizia politica .Dacă aş  face un partid cultural să ştiţi că jumătate din ţară m-ar vota ca sun un OM de cultura. Este o inflaţie de mârlani. Consider că vremea porcilor nu va dispărea niciodată. Am cuvan, în sensul că vorbesc mult. Dar nu degeaba. avem personalitati de valuare sportivi pictori .

Mai există interes pentru cultură?

Cultura există, însă nu mai avem criteriu de culturalizare. În ziua de astăzi, cultura a devenit o formă de imitaţie, iar mimatul acesta dăunează grav sănătăţii mintale şi, în general, culturii. Scara valorilor s-a întors cu fundul în sus.Ati aparut vreodata la tvmacar un pic?!.da la televiziunea Romana tvr1 si tvr 2 in ani 1995 pana 2008 si la antena 1tv ,protv antena2 tv ,tvr cariova.cand aparut prma caricatura in ziar ?.1994 ziar local din craiova si centrale in ziar din craiova  era o rubrica( caricaturi de  Gogu Neagoe ) iar in ziare centrale eara o rubrica la pagina 2 (caricaturist de serviciu cu Gogu Neagoe). cat costa un tablou pictat nud cu femei ?.100 si 2500 euro .da o caricatura cat costa? 50 si 800euro.

Profil:

Născut: 04  Octombrie 1976, Osica De Jos Jud.Olt, Romania
Studii:  Institutul de arte plastice „Nicolae Grigorescu” din București
Familie: am 3 surori si un frate pe parinti mei ii cheama Ana-Maria SI Ion .

 

www.expresspress.ro

blank