Promo

Întreținerea corespunzătoare a unei piscine: pași  simpli pentru a-i prelungi durata de viață

Haideti sa vedem cu se intretine corect o piscina.

Deși poate părea nepotrivit a aduce în discuție piscina și momentele petrecute în jurul acesteia în timpul sezonului rece, este important de reținut faptul că durata de viață a acesteia depinde foarte mult de modul în care este întreținută. Mulți proprietari de case profită de spațiul din curte pentru a-și amenaja o piscină, un element care a devenit mai mult decât un lux. Investiția într-o piscină înseamnă și relaxare deplină și momente distractive petrecute alături de cei dragi în zilele toride de vară. Pentru a rezista cât mai bine în timp și pentru a evita situațiile neplăcute în care te alegi cu diferite afecțiuni, este crucial ca piscina să fie întreținută în mod corect. Procesul de întreținere deși poate părea migălos și costisitor, în realitatea lucrurile stau complet diferit.

 

Întreținerea unei piscine nu este un moft, ci un proces absolut esențial pentru longevitatea piscinei și mai ales pentru sănătate. În cele ce urmează, am pregătit pentru tine câteva sfaturi despre cum să acordăm atenția necesară unei piscine. Dacă ai luat decizia de a-ți construi una, o gamă largă de piscine poate fi regăsită la https://www.westcompany.ro/categorie-produs/piscine-spa/piscine/. Haideți însă să descoperim cum o întreținem în mod corect!

 

Apa din piscine, un detaliu ce nu trebuie să îți scape!

 

Deși poate părea un aspect lipsit oarecum de relevanță într-o primă etapă, este totuși important de avut în vedere faptul că apa din piscine trebuie curățată în mod regulat. De ce? Pentru că aceasta poate ascunde numeroase afecțiuni de natură dermatologică sau gastrointestinală. Pentru a avea parte de un mediu cât mai curat, este important ca apa din piscine să fie dezinfectată în mod regulat și curățată de orice fel de impurități. Aceasta acțiune nu va avea impact doar asupra stării de sănătate, ci și asupra longevității elementelor ce intră în componența piscinei.

 

Investește într-o plasă cu mâner telescopic și într-un aspirator, special concepute pentru piscine

 

În apa din piscina vor ajunge inevitabil frunze și alte resturi, pe care este important să le îndepărtezi în mod constant, înainte ca acestea să contamineze apa. Pentru a face acest lucru cât mai ușor, îți recomandăm să investești încrezător într-o plasă cu mâner telescopic, dar și într-un aspirator. Dacă primul produs te va ajuta să îndepărtezi cu ușurință frunzele și alte lucruri nedorite ce pot ajunge în apa din piscine, aspiratorul este o alegere ideală pentru menținerea curată a părții inferioare a piscinei (podelei). Procesul de întreținere este recomandat a se realiza în mod regulat, astfel încât apa să fie mereu perfect curată.

 

Acordă atenție sistemului de filtrare al piscinei

 

Pentru început este important de menționat faptul că sistemul de filtrare al oricărei piscine include filtre și pompa de recirculare. În timp ce pompa asigură recircularea apei, filtrele sunt responsabile pentru curățarea apei din piscină. Pentru a crește durata de viață a acestor componente, este indicat ca periodic să le oferi întreținerea cuvenită și să le înlocuiești la timp atunci când situația impune acest lucru. Un sistem de filtrare defectuos nu va asigura o curățare corectă a apei, astfel că în interiorul acestora se vor dezvolta numeroase bacterii, periculoase pentru sănătate.

blank
blank