Interviu, Stiri

Interviu în exclusivitate Stela Popescu

Stela Popescu: ”Am fost o fată rușinoasă, nu mergeam nici la ștrand, pentru că aveam sânii mari!”

În timp ce emisiunile de știri încing televizoarele cu noi și noi cazuri de eleve care pozează dezbrăcate, joacă în filme porno, se iubesc cu profesorii la vârste fragede, sistemul educațional este depășit de situație și nici părinții nu par pregătiți să-și mențină copiii pe calea bună. Pentru că marea actriță Stela Popescu este un vector de opinie care se bucură de încrederea necondiționată a publicului, am întrebat-o cum își explică acest fenomen îngrijorător.

Stela Popescu
Stela Popescu: ”Am fost o fată rușinoasă, nu mergeam nici la ștrand, pentru că aveam sânii mari!”

Cine se dezbracă mai repede, ajunge vedetă”De vină e istoria, – spune Stela Popescu – suntem prea mici pentru o evoluție atât de rapidă. Libertatea fără limite este gustată de tineri, dar puțini se gândesc la viitor. Nu sunt înconjurați de un sistem educațional care să le atragă atenția asupra urmărilor acestei ”libertăți” prost înțelese, cu droguri, beții, promiscuitate, iar mass media îi încurajează: cine se dezbracă mai repede, ajunge în prim plan. Toate fetițele ar vrea să fie vedete, iar părinții vor cu tot dinadinsul să-și vadă copiii la televizor.” Despre duduile care nu ezită să-și etaleze nurii în speranța că vor cunoaște, astfel, gustul dulce al succesului, actrița se pronunță cu severitate: ”Tot ce fac e de dragul banului, mai exact, de dragul bărbaților cu bani, care să le ajute să ajungă în lumea mașinilor scumpe, a hainelor de firmă, a distracției. Numai că bărbații cu bani le trec în carnețelul cu ”trofee”, se distrează cu ele o noapte, apoi le scuipă ca pe o măsea stricată. Și, într-o zi, când una dintre fetele acestea se îndrăgostește cu adevărat de un tânăr frumos, bogat, inteligent, și ar vrea să-și întemeieze, și ea, o familie, descoperă că acesta nu e interesat să se însoare cu asemenea fluturaș. Altele, mai norocoase, își găsesc un post de asistentă sau chiar prezentatoare la vreo emisiune TV.” 

Stela Popescu:”Cine se dezbracă mai repede, ajunge vedetă”
Stela Popescu:”Cine se dezbracă mai repede, ajunge vedetă”

Frumusețea nu e suverană Am întrebat-o dacă, în adolescență, i-a trecut vreodată prin minte să-și pună în valoare fizicul de invidiat, apărând în chiloți, cum fac fetele de azi: ”Am fost o fată rușinoasă – își amintește Stela Popescu – veneam din provincie… Nu mă duceam nici la ștrand, aveam sânii mari și nu mi-a plăcut să apar, așa, lăbărțată… În vremea aceea nu erau atâtea tentații, în afară de mirajul străinătății. Dar eu n-aș fi plecat, n-aș fi putut s-o las pe mama singură… Mi-am văzut de carte, învățam noaptea, la 22 de ani eram deja pe scenă, iar la 24 de ani m-am măritat. Nu-mi permiteam să apar în ipostaze deșucheate… Sigur, mi-ar fi plăcut și mie să port o fustă mai scurtă, la emisiunile TV, dar Tudor Vornicu mă obliga să port fustă până la genunchi. I-am și reproșat o dată că pe Aura Urziceanu, care arăta superb, ca o statuetă de Tanagra, o lasă cu fustă scurtă și pe mine nu. Mi-a retezat-o scurt: ”Taci din gură, vrei să primesc telefoane?”. Mai târziu, am înțeles că frumusețea nu e suverană. Ca să ai succes, e nevoie și de alte calități, pe lângă frumusețe…” Aici am întrerupt conversația, pentru că îndrăgita actriță are de făcut pregătirile pentru turneul în Irlanda, care va începe curând. După ce au jucat în 27 de orașe, Stela Popescu, Tamara Buciuceanu, Alexandru Arșinel și Eugen Cristea vor duce și în Irlanda spectacolul ”Caviar, vodkă și bye, bye!” de George Astalos.