O zi în care nu îți place cum ți se aranjează părul este o zi în care vei avea mai puțină încredere în tine. Din păcate, multe femei trec prin asta, iar șuvițele care nu se așează, vârfurile despicate, buclele lăsate sau aspectul lipsit de strălucire al părului contribuie la această stare de nemulțumire. Pentru a avea cât mai puține astfel de zile, este important să îți îngrijești părul și să aplici câteva trucuri simple care îți vor face podoaba capilară mai puternică. Iată despre ce este vorba.

 

1.   Piaptănă părul în mod regulat

Cu siguranță ai auzit de regula de aur a bunicilor noastre: să perii părul timp de cel puțin un minut în fiecare seară. Acest procedeu ajută mai ales părul drept să fie mai puternic, pentru că atunci când îl perii permiți ca uleiurile naturale ale scalpului să se distribuie în mod egal pe lungimea firului de păr. Totuși, pentru persoanele cu păr creț sau ondulat, periatul părului uscat poate distruge tiparul de bucle. Specialiștii spun însă că este foarte important să descurci părul, mai ales dacă are tendința de a se încurca, înainte de a-l spăla. Atunci când este ud, părul e mai predispus să se rupă, de aceea încearcă să îl piepteni înainte de baie.

2.   Folosește produsele cosmetice în cantități potrivite

O greșeală pe care o facem frecvent din dorința de a-i oferi părului mai multă îngrijire este să folosim prea multe produse, în cantități mari. Specialiștii în hairstyling sunt însă de acord: mai puțin este mai bine. Folosește un șampon și un balsam și ai grijă să nu încarci inutil părul. În privința balsamului, este suficientă o cantitate de mărimea unei monede, dacă ai părul mediu. Aplică-l pe vârfuri și pe lungimea părului și foarte puțin pe scalp. Lasă-l să acționeze 1-2 minute și clătește bine apoi.

 

3.   Fii atentă la ingrediente

Dacă îți dorești un păr sănătos și puternic, este recomandat să optezi pentru șampoane și balsamuri cu ingrediente naturale, precum cele din gama de produse Favisan. Orientează-te către ingrediente care fortifică în mod natural părul, precum uleiul de cocos, uleiul de argan, aloe vera, ginkgo biloba sau spirulina. Caută în lista ingredientelor de pe etichetele produselor pe care le folosești acești compuși activi și evită pe cât posibil siliconii, sulfații sau alcoolii periculoși.

 

4.   Atenție la dietă

Ceea ce mănânci se reflectă și în sănătatea pielii, a părului și a unghiilor. Părul este alcătuit în mare parte din proteine, așa că este nevoie ca și dieta ta să conțină un aport echilibrat de proteine. De aceea, este recomandat să consumi cât mai mult pește, carne, ouă sau fasole, pentru proteine, fructe de pădure,pentru antioxidanți, spanac pentru fier și avocado pentru grăsimi benefice organismului. Vitaminele C și E sunt de asemenea importante pentru producția de colagen, pentru ca părul să fie elastic și puternic.

 

5.   Evită apa fierbinte

Apa fierbinte deschide cuticulele firelor de păr și le face să piardă din nutrienții de care au nevoie. Astfel părul devine fragil și casant. Atunci când faci duș, încearcă să menții apa la o temperatură rezonabilă. La clătirea părului este chiar indicat un jet de apă rece, care închide cuticulele și tonifică.

 

6.   Protejează părul de razele soarelui

La fel ca și pielea, și părul are nevoie de protecție solară, fiind de asemenea afectat. Razele UV și poluarea usucă părul și îl fac să pară tern și lipsit de vitalitate. Protejează-ți părul cu o pălărie, ține-l împletit într-o coadă sau pulverizează câteva picături de balsam leave-in cu protecție solară.

 

7.   Folosește lenjerie de mătase sau satin

Fețele de pernă din materiale ca mătasea sau satinul îți protejează părul pe timp de noapte, prin evitarea frecării. Astfel, cuticulele rămân închise și părul își păstrează hidratarea, fără a se usca.

 

 

În concluzie, poți avea un păr puternic și strălucitor dacă folosești produse cu ingrediente naturale și îl protejezi de acțiunea nocivă a factorilor externi. În plus, nu uita să mergi regulat la un salon și să îndepărtezi vârfurile despicate.