Life, Stiri

Ingrediente naturale care te ajută să scapi de acnee!

Lămâia, mierea sau ovăzul, reginele tenului perfect!

acnee

Nu toată lumea are norocul de a se naşte cu un ten perfect, fără predispoziţie la acnee sau alte probleme de piele (roşeaţa, iritaţii, eczeme). Când te confrunţi cu astfel de neplăceri, e bine să ştii că, adesea, ingredientele naturale – pe care le ai de obicei în cămară – te pot ajută mai mult decât o crema scumpă sau un tratament pretenţios. Iată 7 ingrediente-minune din care să-ţi prepari acasă loţiuni de curăţare a tenului, că să scapi odată pentru totdeauna de acnee.

Mierea de albine – Mierea este poate modalitatea ideală de a lupta împotriva acneei. Proprietăţile sale antibacteriene ajută la eliminarea impurităţilor din piele, prevenind apariţia coşurilor şi vindecandu-le pe cele deja existente. În plus, deoarece mierea are o acţiune anti-inflamatorie, această reduce treptat efectele acneei, până când afecţiunea dispare. Un alt bonus este că, dacă alegi să-ţi speli faţă cu miere, tenul nu va rămâne uscat – aşa cum se întâmplă când foloseşti loţiuni de curăţare din comerţ. Mierea înlătură bacteriile uşor şi îţi lasă pielea hidratata şi plăcută la atingere.

Ovăzul – Ovăzul este un alt ingredient natural cu rezultate bune împotriva acneei. Deoarece conţine multe vitamine, ovăzul ajută la reducerea inflamatiilor şi a roşeţii cauzate de acnee. Totodată, absoarbe toxinele din piele, lăsând-o curată fără a afecta ţesuturile. Pune fulgi de ovaz la inmuiat intr-o cana cu apa fierbinte si lasa apa sa se raceasca. Apoi maseaza usor ovazul pe piele timp de 1-2 minute, dupa care clateste cu apa.

Argila Fuller – Argila Fuller este un tip de argila alba cu multiple beneficii pentru piele. Aceasta ajuta la eliminarea toxinelor si la reducerea secretiei de sebum, motiv pentru care este apreciata mai ales de cei cu tenul gras si mixt. De asemenea, argila Fuller calmeaza iritatiile provocate de acnee. O poti combina cu apa, iaurt si aloe vera, ca sa obtii o pasta cu care sa iti masezi delicat tenul. Lasa amestecul pe piele pentru cateva minute, apoi clateste-te cu apa rece.

Faina de naut – Faina de naut functioneaza ca un tratament perfect pentru tenul gras. Totodata, este folosita pentru a reduce inflamatiile si micile leziuni lasate in urma de acnee. Aceasta catifeleaza pielea si o exfoliaza usor. In plus, faina de naut ajuta la absorbtia excesului de sebum. Cand este amestecata cu turmeric (curcuma), aceasta contribuie la vindecarea eficienta a acneei, gratie proprietatilor antimicrobiene pe care le are. Amesteca faina de naut cu apa si maseaz-o usor pe piele vreme de cateva minute, apoi clateste fata cu apa.

Zeama de lamaie – Zeama de lamaie este un agent natural de curatare, cu o actiune miraculoasa asupra pielii. Aceasta este un dezinfectant puternic, care ucide bacteriile. In acelasi timp, inlatura excesul de sebum si mentine pH-ul tenului la o valoare normala. Nu in ultimul rand, zeama de lamaie exfoliaza celulele moarte de piele, prevenind infundarea porilor (una din cauzele comune ale problemelor de ten). Stoarce zeama de la o lamaie si dilueaz-o in apa, apoi tamponeaza pielea cu ea, avand grija sa acoperi toata suprafata tenului. Las-o sa-si faca efectul cateva minute, dupa care clateste cu apa. Daca ai un ten sensibil, asigura-te ca ai diluat bine sucul, ca sa nu previi eventualele iritatii.

Bicarbonatul de sodiu – Expertii in ingrijirea pielii sustin ca bicarbonatul are efecte benefice asupra pielii predispuse la aparitia acneei. Acesta actioneaza in doua moduri: exfoliaza pielea, inlaturand celulele moarte, si ucide bacteriile din piele, datorita naturii sale alcaline. Pune bicarbonat intr-un castron si amesteca-l cu apa. Aplica amestecul imediat pe fata si maseaza vreme de 1-2 minute. Apoi, spala-te pe fata cu apa rece si usuca-te cu ajutorul unui prosop curat.

Otetul de mere – O alta cale de a scapa de acnee este sa te speli pe fata cu otet de mere diluat. Acesta actioneaza ca un dezinfectant si hraneste in acelasi timp pielea. Pentru rezultate mai bune, foloseste otet de mere crud, nefiltrat, nepasteurizat si organic. Dilueaza-l cu apa si apoi aplica-l pe fata cu ajutorul unei bucati de vata. Dupa cateva minute, clateste-ti fata cu apa.

 

blank