IT&C, Stiri

Inegalabil! Cel mai aşteptat joc din lume, GTA 5, a vândut de un miliard de dolari în primele 3 zile de la lansare

Cel mai profitabil produs de divertisment creat vreodată

gtav

 Grand Theft Auto 5 V, unul dintre cele mai aşteptate jocuri ale anului, a depăşit pragul de vânzări de un miliard de dolari la trei zile de la lansare, o performanţă nemaintâlnită pentru un joc video, film sau alt produs de divertisment creat vreodată, a anunţat compania Take Two Interactive, potrivit Reuters.

GTA-5-trailer-2-thumb

În doar trei zile, GTA a reuşit să bată recordul stabilit de Call of Duty: Black Ops 2 în 15 zile. Peste 16,5 milioane de jocuri GTA 5 au fost vândute la nivel global. În România, jocul poate fi cumpărat de la principalii retaileri online la preţuri cuprinse între 259 de lei şi 799 de lei.

v_frisk_me_1920x1080

Lansarea noului GTA a stârnit controverse în Statele Unite pe fondul conţinutului violent şi indecent prezentat. Cu toate acestea, după prima zi, jocul a primit recenzii foarte bune şi a înregistrat vânzări de circa 800 de milioane de dolari.

gta5screen

GTA 5 a fost dezvoltat în cinci ani de zile, primul joc din serie fiind lansat în urmă cu 15 ani. Analiştii estimează că Take Two Interactive a cheltuit între 200 şi 250 de milioane de dolari pentru dezvoltarea GTA 5.

Jocul este disponibil pentru consolele Xbox 360 şi PlayStation 3. Peste 160 de milioane de persoane deţin la nivel global astfel de console. (I.G.)