Actualitate, Social, Stiri

Incredibil! Sute de copii nu au nici o speranţă în România!

Statistica groazei: 400 de copii mor anual de cancer

cancerul_copii

Peste 400 de copii mor în România în fiecare an din cauza diferitelor tipuri de cancer, unele dintre acestea “tratabile”, statisticile arătând că țara noastră are cea mai ridicată rată de mortalitate în rândul copiilor din această cauză.

Numărul copiilor bolnavi de cancer din România a crescut în ultimii ani, această boală rămânând principala cauză de mortalitate în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 19 ani.

Peste un sfert din cazurile de cancer se înregistrează în Europa, iar 15.000 dintre bolnavi sunt copii și adolescenți, ratele de supraviețuire în cazul acestei boli crescând la 80% în urma noilor tratamente din țările dezvoltate.

“Totuși, 60.000 de copii din țările în curs de dezvoltare mor în fiecare an din cauza diferitelor tipuri de cancer, de cele mai multe ori tratabile, iar în România peste 400 de copii mor în fiecare an din același motiv. O treime din formele de cancer întâlnite în rândul copiilor este reprezentată de leucemie, iar leucemia acută limfocitară (ALL) și leucemia mieloidă acută (LMA) sunt cele mai frecvente. Cancerul cerebral și alte tipuri de cancer ale sistemului nervos constituie o cincime din cazurile de cancer întâlnite în rândul copiilor. Deși în ultimii 50 de ani progresele înregistrate în tratamentele cancerului la copii au fost enorme, aproximativ 25% dintre pacienți mor din cauza acestei boli”, se precizează în comunicatul de presă.

Din 2006 până în 2010, trei din 100.000 de copii au murit din cauza cancerului în Uniunea Europeană, dar în multe țări din nordul și vestul Europei mortalitatea în rândul copiilor este sub acest nivel.

“Statisticile sunt alarmante. Orice părinte ar trebui să ia în considerare încheierea unei asigurări private de sănătate cu acoperire internațională, cel puțin pentru copilul său. Planurile oferite de noi pentru copii sau adolescenți asigură acoperire oricând și oriunde în lume, pentru orice problemă medicală, inclusiv cazurile grave de cancer, pornind de la o sumă anuală de 142 de euro”, a declarat coordonatorul marketing și PR MediHelp Internațional, Alida Coman.